45.480 de elevi arădeni vor fi prezenți în sălile de clasă începând de luni, 22 februarie, în timp ce alți 14.569 își vor desfășura activitatea online. Numărul acestora din urmă a crescut cu mai bine de șase sute față de săptămâna trecută, ca urmare a modificării incidențelor cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori în localitățile în care se află școlile.
Conform ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, emis în 4 februarie, în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 1 caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile, toți copiii din preșcolar și elevii vor merge, fizic, la școală. În localitățile cu incidență între 1 caz la mia de locuitori și 3 cazuri la mia de locuitori, merg fizic la școală doar copiii din preșcolar, elevii din ciclul primar și cei de clasa a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a. În cazul localităților cu incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, prezenți în sălile de clasă vor fi doar copiii din învățământul preșcolar și cei din învățământul primar. În localitățile carantinate, activitatea școlilor este suspendată, aceasta desfășurându-se exclusiv online.
La nivelul județului Arad vor face cursuri online toți elevii din Nădlac, Gurba, Șiștarovăț, Șofronea și Sânpaul. Vor sta, de asemenea, acasă, elevii claselor V-VII și IX-XI din municipiul Arad, Groșeni, Archiș, Fântânele, Tisa Nouă, Aluniș, Livada, Sânleani, Pecica, Sederhat, Turnu, Pleșcuța, Semlac, Vladimirescu, Cicir, Horia, Mândruloc, Zăbrani, Chesinț, Neudorf, Andrei Șaguna, Zimandcuz și Zimandu Nou. Toate celelalte unități de învățământ din județ vor funcționa conform scenariului 1, ce implică prezența tuturor elevilor în sălile de clasă. De asemenea, pe 17 februarie erau, în județ, 9 clase cu activitatea suspendată din cauza apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus.
Modificarea scenariilor de funcționare a școlilor se transmite la sfârșitul fiecărei săptămâni de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, urmând să intre în vigoare următoarea zi de luni. În acest caz, hotărârea a fost adoptată pe 19 februarie și intră în vigoare începând cu 22 februarie.
Trimite articolul
Xsi care nu au internet si nici bani de abonamente ce fac?
sa nu mai zic de cei din mediul rural ce nu au nici curent electric in case
-
Internetul este la liber pe orice telefon in ziua de azi. Bine ca pentru facebook are internet orice coclete de la sat, dar pentru scoala pruncilor nu e loc… Mergi la birt si tragi din tigara toata ziua, dar pentru copii iti e greu sa asiguri niste coditii mininimale… Cat despre cei fara curent, poate ne aujuti cu mai multe informatii. De exemplu, cati scolari din jud. Arad nu au curent electric si poate cateva nume de localitati?
In numele “sfantului covid” distrug astia tot, urmarile pe termen lung ale acestor masuri ANTISOCIALE vor fi mult mai devastatoare decat mortalitatea acestui virus… au sa termine la un moment dat cu vaccinuri si masti ca apoi sa poata vinde mai multe antidepresive, un articol interesant legat de subiect: https://www.scoala9.ro/mamele-cu-copii-care-fac-scoala-online-mult-mai-afectate-de-depresie-/745/
Atat se vrea. Sa închidă scolile…sa fim plini de idioti. Ministrul învățământului se lupta cu morile de vânt, pentru a avea copii în clase. Păcat. Toți care sunteți pentru scoala on-line, veți vedea în maxim 5 ani cati spalatori de babe și șoferi de camioane va da România pt Europa “civilizata”…