ARAD. Bilanţ pe activitatea Laboratorului de Cardiologie Intervenţională la un an distanţă de la momentul în care acesta a fost preluat în structura Spitalului Judeţean Arad. În cadrul unei conferinţe de presă, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean, şi Cristian Dina, coordonatorul Laboratorului, au vorbit despre rezultatele obţinute în 12 luni.
“Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a preluat Laboratorul de Cardiologie Intervențională la jumătatea lunii august 2019, ca parte a strategiei Consiliului Județean Arad de dezvoltare a serviciilor medicale. Strategia noastră a fost să oferim arădenilor condiții pentru care înainte erau obligați să plece în altă parte, în județele învecinate, sau chiar în Ungaria. Am atras peste un milion de euro pentru modernizarea Cardiologiei. Ca parte a strategiei noastre de dezvoltare a serviciilor medicale, am susținut înființarea acestui Laborator de Cardiologie Intervențională. A fost una dintre cele mai bune decizii, care trebuie urmată de dezvoltarea serviciilor medicale cardiologice, de atragerea de noi specialiști și dezvoltarea secției. Faptul că aici au fost salvate sute de vieți, că oamenii nu au mai fost puși pe drum, că se pot trata acasă în condiții ca în Ungaria sau județele din jur, demonstrează nevoia și succesul acestei investiții”, a declarat Cionca.
Peste 800 de persoane
Doctorul Cristian Dina, cel care a deţinut, înainte, clinica privată de cardiologie intervenţională şi care a fost cooptat în cadrul Laboratorului, după preluarea de către Spitalul Judeţean, a vorbit, pe cifre, despre pacienţii trataţi în Arad. „Se împlinește un an de când Laboratorul de Cardiologie Intervențională a devenit compartiment al Spitalului Județean. În această perioadă au fost tratați peste 800 de pacienți, nu doar din Arad, ci din cel puțin 5-6 județe din zona de vest a țării, precum Caraș, Hunedoara, Mehedinți, Gorj și chiar din Timiș, ceea ce așază Aradul pe harta serviciilor cardiologice zonale. Putem spune că suntem singura secție care tratează 60% din totalul pacienților din alte județe ale țării. Se confirmă astfel utilitatea unui astfel de laborator, cu ajutorul căruia salvăm vieți. Un spital modern nu poate funcționa fără o secție de cardiologie bine pusă la punct, cu aparatură performantă, iar achiziționarea unui angiograf de către Spitalul Județean, ce va funcționa la Ambulatoriu, va crește calitatea actului medical în această specialitate, cardiologia”, a spusdr. Dina.
Modernizare pe etajul V
Managerul Spitalului Judeţean, Florina Ionescu, a vorbit despre proiectele care vizează modernizarea secţiei de Cardiologie din cadrul unităţii medicale, respectiv etajul V al Spitalului Judeţean, şi despre dezvoltarea serviciilor pentru pacienţii de aici. „Împreună cu Consiliul Județean, continuăm proiectele de îmbunătățire și dezvoltare a serviciilor medicale pentru pacienții cardiaci și aici ne referim atât la modernizarea secției și a compartimentelor destinate acestei patologii, cât și la dotarea lor cu aparatură medicală performantă. Astfel, ne dorim modernizarea și reabilitarea etajului V al clădirii principale unde funcționează Secția Cardiologie prin intermediul unui proiect transfrontalier, care se referă la reabilitarea serviciilor spitalicești în domeniul medicinei cardiovasculare. În cadrul proiectului de extindere a ambulatoriului avem prevăzută și achiziția unui angiograf pentru artere periferice, aflat în faza de achiziție”, a declarat Florina Ionescu.
În Programul Naţional
Pentru moment, toată activitatea Laboratorului de Cardiologie Intervenţională este suportată, financiar, de către spital. Dar Cristian Dina a anunţat că au fost depuse toate documentele pentru integrarea Spitalului Judeţean în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare. Odată prinşi în acest program, cheltuielile vor fi decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. „Avem speranţe ca, din luna septembrie, să fim prinşi şi noi în acest program naţional”, a spus doctorul Dina.
Trimite articolul
XUn exemplu sa va lăudați cu acest lucru….dupa ce ați cumpărat clinica doctorului care și a facut o în spitalul dvs…..dupa care l ați angajat tot pe bani noștri…..neamu de neamul nostru nu sa mai auzit asa ceva!!! Și pe deasupra îl puneți sa scrie articole pe pagina de Facebook împotriva partidelor concurente!
Etajul 5 renumit in tot judetul drept Lagarul mortii. Infermiere lipsa, medici de toata jena, toti vineaza cadavre. Fiecare asteapta cadavrul pentru bonus. O dezordine totala pe tot etajul, aici dsp are interzis sa intre orin grupurile sanitare si saloane. Spaga este la ea acasa si nimeni nu contesta nimic.
Din acești 800…..cati au fost dedicații și pile??? Sa fim sinceri?
Cionca,spune cum și în ce condiții la-ti angajat pe dr.Dina cum a impus marele dr.Dina să-i a angajați asistentele si infirmierele din privat la stat.Cum mama masi toate au stiut la interviul de angajare.Cionca spune cum a intrat cele de pe lista venita de la consiliu.Cum a intrat cele doua care au scris doar numele pe testul scris si au completat comisia testele lor.Dad sa stii,exista camera ascunsa.Nu scapi.
Dina , un pseudomedic ahtiat dupa bani , care fura pacientii de la stat pentru a-i trata in clinica sa private din Spitalul de stat. Incredibil asa ceva . Iar acum e la stat din nou , evident pe o caruta de bani. Cionca trebuia sa faca investitia direct la spital , cu medici dedicati meseriei , rusine sa le fie .