Ministrul Ritli a subliniat că, anul acesta, Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregatirea medicilor în specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Pentru rezidenţiatul din noiembrie 2011 au fost scoase 73 de posturi, la Arad, de pregătire în rezidenţiat la mai multe specialităţi: Medicină internă, Chirurgie, ATI, Ginecologie, Hematologie, Urologie, Pediatrie, ORL, Medicina familiei, Medicina de Urgenţă, Psihiatrie, Anatomie Patologică, Gastroenterologie, Neurologie şa.
Peste 90% dintre absolvenţii UVVG, care s-au prezentat la examenul de rezidentiat din acest an în Timişoara, Braşov, Craiova, Cluj au promovat, alegând diverse specializari: ATI, Chirurgie generala, Obstetrică – ginecologie, Neurologie, Medicina internă, Gastroenterologie, ORL, Medicina familiei, etc.
Onel Cristina, absolventă a promoţiei 2011, domeniul Medicină, doctorand la UVVG Arad, a declarat: „În ceea ce priveşte examenul de rezidenţiat sesiunea 2011, desfăşurat duminică, în Timişoara, organizarea a fost impecabilă, însă gradul de dificultate al subiectelor a fost diferit de la centru la centru. Nu ne aşteptam să fie atât de dificil, comparativ cu ultimii doi ani”.
Prof. univ. dr. Liana Mos, decanul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG Arad, a subliniat: „Mă bucur de rezultatele obţinute de absolvenţii promoţiei 2011 şi îi felicit şi pe aceasta cale. Din păcate mulţi dintre absolvenţi nu s-au prezentat la acest examen şi au ales să muncească în străinătate: Germania, Franţa, Anglia, Canada”.
În acest sens doamna decan, membră în Asociaţia Decanilor Facultăţilor de Medicină din România (ADFMR), prezentă în această toamnă la cea de-a III-a ediţia a Conferinţei Naţionale a ADMFR, care a reunit la Timişoara reprezentanţii tuturor facultăţilor de medicină acreditate din România, a semnat alături de toţi decanii o rezoluţie în care semnatarii, mebrii ADMFR „recomanda ca absolvenţii facultăţilor de medicină să obţină dreptul de libera practica imediat la terminarea facultăţii, sau după un an de stagiatură, în speranţa că astfel se va rezolva, cel putin parţial, deficitul de medici din mediul rural. Este necesară o nouă reinterpretare printr-o soluţie legală a acordului semnat de România cu UE cu privire la situaţia absolvenţilor facultăţilor de medicină din România”.
UVVG a gazduit doua lansari de carte
Citiți principiile noastre de moderare aici!