Fiecare deputat și senator poate adresa întrebări și interpelări Guvernului, miniștrilor sau altor conducători ai organelor administrației publice. Diferența între cele două forme de informare este că, în timp ce întrebarea constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informație este exactă, interpelarea constă într-o cerere prin care se solicită explicații. Subiectele pot fi dintre cele mai diverse, de la politicile Guvernului, la probleme importante ale activității interne sau externe, la aplicarea unor măsuri guvernamentale sau situația unor investiții. Ei bine, cei zece parlamentari arădeni din actuala legislatură au adresă peste o mie de întrebări și interpelări, campion fiind deputatul Vasile Nagy, cel care a demisionat din AUR și este actualmente în Forța Dreptei (partid condus de fostul liberal Ludovic Orban).
Iată, în continuare, cum arată statistica interpelărilor și întrebărilor pentru fiecare parlamentar în parte:
Adrian Alda (deputat, PSD): 121 de interpelări și întrebări, Sergiu Bîlcea (deputat PNL): 31 de întrebări și interpelări, Farago Peter (deputat UDMR) – zero, Mihai Fifor (deputat PSD): 2 întrebări și interpelări, Glad Varga (deputat PNL) – 17 întrebări și interpelări, Vasile Nagy (deputat fără afiliere) – 805 întrebări și interpelări, Adrian Wiener (deputat USR) – 46 de întrebări și interpelări.
În cazul celor trei senatori arădeni situația este următoarea: Ioan Cristina (senator PNL) – 5 întrebări, Eusebiu Pistru (senator PSD) – 1 întrebare și 1 interpelare; Sergiu Vlad (senator USR) – 8 întrebări și 19 interpelări.
Trimite articolul
XViitor de aur țara noastră are!
Eu presupun ca fifor reunește socialul cu armata romană cea ce înseamnă ca nu ma e nevoie de fundatiii