Se prefigurează o risipă a banilor publici la Consiliul Județean Arad, acolo unde instituţia pare dispusă să plătească peste 250.000 de euro doar pentru a monta cinci totemuri care să anunţe drumeţii că au intrat în judeţul Arad. Cinci proiecte de hotărâre, fiecare referindu-se la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare din cele cinci totemuri, au fost pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 26 septembrie, urmând să fie supuse votului aleşilor judeţeni. Numai că, surpriză!, chiar preşedintele CJA, Iustin Cionca, iniţiatorul acelor proiecte, a propus retragerea lor de pe ordinea de zi. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, consilierii judeţeni din opoziţie, dar chiar şi cei de la putere, s-ar fi arătat şocaţi de preţurile exorbitante care ar putea fi plătite pentru nişte „pietre” care ar urma să fie montate la intrările în judeţ. Drept urmare, înainte de începerea şedinţei, Cionca a propus ca acele proiecte de hotărâre să fie retrase de pe ordinea de zi şi rediscutate atât în comisii, cât şi în plen. Pentru moment, este linişte. Însă aceleaşi proiecte cu aceleaşi sume vehiculate vor fi supuse votului, cel mai probabil, în viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean. Ulterior, reprezentanţii instituţiei judeţene au spus că, de fapt, nu ar urma să se plătească atât de mulţi bani. Ci doar că aceasta este estimarea cheltuielilor în urma întocmirii studiului de fezabilitate. Într-adevăr, o licitaţie la care să se înscrie mai multe firme ar putea duce preţul în jos. Numai că în momentul în care preţul de pornire este atât de ridicat, este clar că nici cel de atribuire nu va fi foarte mic.
Dar să vedem unde ar urma să fie montate aceste totemuri. Potrivit studiilor de fezabilitate, fiecare dintre cele cinci cvasisculpturi ar urma să coste 247.092 de lei. Înmulţind această sumă cu cinci, care este numărul totemurilor dorite de Consiliul Judeţean, ajungem la o sumă totală de 1.235.460 de lei, reprezentând aproape 270.000 de euro. Totemurile ar urma să fie montate la intrările în judeţul Arad de pe raza comunelor Secusigiu, Zăbrani şi Birchiş, dinspre judeţul Timiş, şi a comunelor Craiva şi Apateu, dinspre judeţul Bihor. În studiul de fezabilitate se menţionează faptul că aceste totemuri vor avea o lungime şi o lăţime de 2,55 metri, iar înălţimea va fi de aproape opt metri. Acestea vor fi realizate în totalitate din oţel şi beton de ciment. Practic, nişte pietre care vor avea preţ de bijuterii.
O firmă
Firma care a întocmit studiile de fezabilitate şi care pare că nu prea „cunoaşte valoarea banului” se numeşte Evo Line Creation, este din Timişoara şi îşi are sediul în camera unei clădiri din municipiul de pe Bega. Societatea, care a fost înfiinţată în anul 2016, nu a avut niciun angajat până în anul 2017, când a fost semnat primul şi singurul contract de muncă. Singurul angajat al acestei firme a reuşit, în anii 2017 şi 2018, să dezvolte o cifră de afaceri totală de aproximativ 1,3 milioane de lei. Aceeaşi firmă a mai prins contracte la Consiliul Judeţean Arad, inclusiv studiile de fezabilitate pentru amplasarea unor platforme de cântărire pe drumurile judeţene, subiect dezvoltat deja în ziarul nostru. Şi acolo cheltuielile estimate par unele destul de mari, CJA urmând, teoretic, să achite 1,7 milioane de lei pentru patru astfel de platforme.
Şi imagini
La şedinţa CJA de joi, 26 septembrie, în sală au rulat mai multe imagini cu simulări ale acestor totemuri, ale acestor betoane care ar urma să „înfrumuseţeze” intrările în judeţul Arad. Din respect pentru dumneavoastră, cititorii, şi pentru a vă informa în legătură cu modul în care vor arăta aceste „pietroaie”, am solicitat imaginile de la instituţia judeţeană. Din păcate, reprezentanţii Consiliului Judeţean nu au dorit să ni le pună la dispoziţie pentru ca dumneavoastră, arădenii care veţi plăti pentru aceste totemuri, să vedeţi pe ce sunt cheltuiţi banii dumneavoastră.
Trimite articolul
XOrașul Arad e o ruina și ăștia vor sa cumpere prostii.
Patronul nu e cumva un “picolo”, care ar putea ajunge un “mare ospătar” ?!
-
Patronul e unul Văduva. Așa zice google.
Faceti legatura dintre firma din Timisoara si prezenta in acest oras a unui edil din Arad,ce se crede figura europeana,care a si locuit acolo un timp,si veti avea o parte a mecanismului de sifonare a banului public initiat de politrucii care conduc azi Aradul.Nu degeaba se spune ca politica e curva,iar cei ce o fac sunt…oare ce sunt ?Metodele de furt sunt din ce in ce mai elaborate si de aceea greu de dovedit.
opriti-l pe asta ca a inebunit de tot!
Sa se faca un studiu de fezabilitate pentru niste VERIGI DE PUS IN NAS!
nu mai bine niste asfalt? sunt o groaza de strazi fara…..
deja miroase a coruptie
Chiar că sunteți duși cu capul “aleșilor”. Daca aveți de spart 250 de mii de euro doar pentru fală, atunci avem nevoie urgentă de alegeri anticipate și la nivel de județ. Reparați drumurile așa cum trebuie. Curățați acostamentele și parcările de verdeață și de gunoaie. Instalați și întrețineți parcări de popas cu toalete civilizate, ca să nu fugă lumea prin tufișuri sau boscheți. Iluminați intersecțiile periculoase pe timp de noapte. Încetați să cheltuiți în bătaie de joc banii noștri.
250.000 se puteau investii in aparatura medicala pentru SP.Judetean, sau pentru Oncologie sau pentru Infectioase … dar nuuuuu…de pietre avem nevoie…. in spitale e numai lapte si miere !!!!!
Să le plătească Cioncalarul din buzunarul propriu și atunci e ok. Poate chiar să-și pună numele pe pietroaie dacă vrea.
Stimati alesi,sa va dea Dumnezeu ce meritati,dar nu e nevoie de monumente ce marcheaza intrarea in judetul Arad !! Drumurile pline de gropi,maracinisurile de pe acostament,lipsa marcajelor rutiere,in general aspectul jalnic,toate constituie o veritabila carte de vizita a competentei voastre ! Si fara monumente oricine ar sti ca a intrat in judetul Arad .
Va plangeti ca nu aveti bani de drumuri si retele de apa si canalizare in comune, de wc-uri la școli satesti, dar umpleti de bani niste indivizi ce fac totemuri inutile si de nimeni cerute ?!?
Jaf ordinar!!!
Pretul de 50000 de euro per bucata pare pret fix pentru orice! Daca informatia e corecta,tot atat vor costa si doua statii pentru autobuz la Fantanele. Poate ar fi mai bine sa ne spuna cat vor sa donam fiecare dintre noi ca ei sa poata trai fericiti iar pe urma sa poata cheltui linistiti banii publici fara strangere de inima, pentru nevoile noastre. De exemplu pentru scoli, spitale, drumuri, educatie, etc. Daca nu stiu care sunt nevoile noastre pot sa ne intrebe sau pot sa plece. Nu am vazut nici o localitate la vest de noi care sa te intampine cu totem din beton, dar am vazut in Romania noastra comunista la intrarea in fiecare judet. Nici macar atunci nu se puneau la intrarea in comune, dar preaslaveau conducatorul iubit si partidul unic. V-am dat o idee buna, incercati-o dar nu uitati ca atunci functiona si o lege pentru confiscarea veniturilor ilicite! Succes si la mai mare!