ARAD. În urmă cu o săptămână Guvernul aducea o serie de modificări fiscale, prezentate integral de către Renata Ban în paginile Jurnal arădean și pe ARADON.RO, însă după doar câteva zile același Guvern a decis să revină asupra modificărilor. Ce s-a modificat la cea de a doua modificare? Explicațiile fiscale le oferă Renata Ban, Financial Manager Ascent Group.
„După nici o săptămână de la modificarea plafoanelor, se revine la situația în care încasările se fac în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei între operatorii economici și 10.000 lei între operatorii economici și persoane fizice. Guvernul a aprobat o OUG privind modificarea Legii nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, act normativ care modifică plafoanele privind utilizarea plăților cash.
Trebuie subliniat că vor fi în continuare interzise încasările/plățile fragmentate în numerar de la beneficiari/către furnizori pentru facturile a căror valoare este mai mare de 5.000 lei și, respectiv, de 10.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 5.000 lei, respectiv de 10.000 lei. Persoanele pot achita facturile cu valori care depășesc plafonul de 5.000 lei, către furnizorii de bunuri și servicii, respectiv de 10.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry, astfel: 5.000 lei/10.000 lei în numerar, suma care depășește acest plafon putând fi achitată numai prin instrumente de plată fără numerar”, a explicat Renata Ban.
Alte modificări asupra cărora s-a revenit sunt vizează operațiunile de încasări și plăți în numerar, reprezentând contravaloarea unor livrări ori achiziții de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanțe sau alte drepturi și primiri ori restituiri de împrumuturi sau alte finanțări, se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 10.000 lei către/de la o persoană fizică.
„Operațiunile de încasări și plăți în numerar între persoanele fizice, altele decât operațiunile de încasări și plăți realizate prin intermediul instituțiilor care prestează servicii de plată autorizate de BNR sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene și notificate către BNR, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestării de servicii, precum și cele reprezentând acordarea/restituirea de împrumuturi se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacție. Sunt interzise încasările și plățile fragmentate în numerar pentru tranzacțiile mai mari de 50.000 lei, precum și fragmentarea unei tranzacții mai mari de 50.000 lei”, subliniază Renata Ban.
Trimite articolul
XLasa ca vine ea si ziua votului.
Prefer cu Sosoaca decat cu mizeriile astea pe care ni le nagati voi pe gat.
La final o sa va mirati de ce a votat lumea cu AUR sau cu Sosoaca… din vina voastra vor vota asa.
Cat despre USR, am vazut in 4 ani ce au facut in primarii – niste oameni de nimic. Cica lupta cu coruptia… vezi sa nu.
-
hop si eu
-
Si eu !
Ziua când politicul va reprezenta doar prietenii din viața noastră și nimic mai mult va fi și întâia noastră zi de libertate ..
-
Ziua cand USR va avea majoritate va fii ziua libertatii si democratiei in Romania! Cat timp votam USR la primarie, dar votam uslșușugraur in CL, CJ, PCJ, PARLWAMENT, ne vom invartii in cerc la infinit!
-
Sa inteleg ca trebuie sa votez cu cei care sunt anti familie, religie si orice valori au mai rămas in țara asta ?
Pas ! -
Votam ! Dar niciodată în alb , votam multiplu daca nu suntem mulțumiți de clasa politică care ne reprezintă ..
-
#rezist, “coruptia ucide”… au fost si la guvernare si am vazut ce au facut, niste papagali, afirmatia asta sigur ma califica sa fiu sosocar sau putinist, o sa votez cu patidul Patriotilor
-
Dacă romanul ar fi deștept, la următoarele alegerile ar trebui taxați următorilor partide: PSD, PNL Și URS ( USR nu a făcut nimic bun )