ARAD. Colegiul consultativ al grupării culturale Gutenberg a primit, zilele acestea, o delegaţie din Voivodina, care a participat şi la lucrările conferinţei ştiinţifice „Personalităţi arădene şi transilvănene” de la Chişineu-Criş.
Tot cu acest fericit prilej, a fost lansat un Proiect multietnic, intitulat sugestiv „Plai românesc” și care are ca și grup țintă elevi de la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” (fostul Grupul Școlar Industrial Transporturi Căi Ferate Arad), coordonator profesor Anca Demeter, iar ca și parteneri implicați cadre didactice, reprezentanți ai unor instituții culturale și de cercetare din municipiu, elevi și chiar părinți.
Grupul din Voivodina a fost alcătuit din nouă elevi, însoțit de două cadre didactice, directorii școlii partenere, susținând un reușit medalion liric pe versurile lui Octavian Goga. Medalionul poetic a fost acompaniat de eleva Marcela Iovescu, de la liceul arădean, care a interpretat vocal poezii ale aceluiași poet.
Revelatia însă a constituit-o lansarea cărții „Cărări incandescente”, scrisă de poetul-epigramist Doru Delacodru, director de proiect și de școală, care a afirmat: „În acest Banat, de pe…Mureș, îmi plac oamenii, verva și tenacitatea lor, purtarea și portul, cât și simțirea cu adevărat românească.”
A fost ca o „Școala de toamnă”, căci elevii din Serbia, au fost cazați în familiile elevilor de la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob”, interacționând și simțind căldura acestora. Nu stropii de ploaie de toamnă i-a speriat pe elevii celor două școli partenere, ci stropii despărțirii, transformați în lacrimi, prin locurile pe unde pașii i-a purtat în răstimpul celor două zile, în care s-au închegat trainice prietenii.
Donaţie
O doamnă M, care a dorit să își păstreze anonimatul, a anunțat că pregătește o donație, de peste o mie de volume, Școlii și Bisericii românești din Voivodina, astfel că, în curând, se va petrece și…a doua întâlnire din proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!