Localitatea Pecica a devenit cunoscută în mai toată ţara în special pentru renumita-i pită – marcă înregistrată la OSIM. Dar Pecica înseamnă mai mult de atât.
Încearcă să demonstreze acest lucru un scurt material video de prezentare a oraşului şi a satelor aparţinătoare. Filmul de 30 de minute ne poartă pe străzile localităţilor, prezentându-ne împrejurimile, cu principalele obiective de care pecicanii sunt atât de mândri: Ferma de Bivoli, bisericile, Parcul Natural Lunca Mureşului, Parcul Sfânta Treime, brutăriile etc.
Scurtmetrajul a fost realizat la iniţiativa Primăriei din Pecica, „cu ajutorul unei echipe profesioniste de filmare. Scopul său este acela de promovare a localităţii, atât pentru atragerea turiştilor, cât şi a investitorilor” – explică primarul Petru Antal.
Date despre oraş
Pecica e situată în Câmpia Aradului, pe malul drept al râului Mureş, lângă drumul internaţional E 68, la 23 de kilometri de municipiul Arad şi la 25 de kilometri de oraşul de graniţă Nădlac. Drumul Naţional 7 traversează oraşul pe întreaga sa lungime, iar urcarea/coborârea de pe Autostrada Nădlac-Arad-Timişoara se află la doar 500 de metri de la ieşirea din Pecica spre Arad.
Una din cele mai vechi aşezări rurale din judeţul Arad, Pecica a devenit oraş în anul 2004. Conform ultimului recensamânt al populaţiei din 2011, populaţia oraşului (cu cele trei sate aparţinătoare: Bodrogu Vechi, Sederhat, Turnu) este de 12.762 persoane. La Pecica, convieţuiesc în bună înţelegere români, maghiari, romi, germani, ucraineni, sârbi şi slovaci. Deşi majoritatea locuitorilor sunt români, primarul de Pecica este maghiar, iar viceprimarul e sârb.
Citiți principiile noastre de moderare aici!