Marţi, la ora 14,00, reprezentanţii PNL Arad s-au prezentat la Biroul Electoral Judeţean, pentru depunerea listelor de candidaţi. Pe lista pentru Camera Deputaţilor figurează nouă persoane: Glad Varga, Eusebiu Pistru, Claudia Boghicevici, Sergiu Bâlcea, Gheorghe Falcă, Lazăr Faur, Sebastian Popescu, Bogdan Vlad Boca, George Demian. Senatorul Ioan Cristina deschide lista pentru Senat, fiind urmat de Ion Şcheau, actualmente deputat, Simona Stan, Corina Crişan şi Cristian Sălăşan.
Echipă pentru guvernare
Conducătorul echipei, prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat: „ Listele cuprind oameni cu experienţă, dar şi tineri, media de vârstă fiind undeva la 35 de ani. Aşa acum am mai spus, mi-aşi dori ca arădenii să vadă în această echipă nu doar candidaţi la parlamentare, ci şi viitoarea echipă care ne va reprezenta în structurile legislativului şi executivului de la Bucureşti. După cum se ştie, întotdeauna când am ajuns la guvernare am avut reprezentanţi din Arad în Guvern şi ne dorim să avem din nou miniştri, secretari de stat şi văd că această echipă poate să continue să ne reprezinte, cu atât mai mult cu cât au competenţe în multe domenii”.
Pentru cetăţeni
Primul de pe lista pentru Senat, Ioan Cristina, spune că speră într-o victorie categorică a PNL Arad şi că intenţionează să continue ce a făcut şi în mandatul actual: „Vreau să menţin legătura cu primarii, cu comunităţile care decid cine merge în Parlamentul României, să mă aplec în continuare asupra problemelor fiecăruia. Doresc ca împreună cu primarii să facem lucruri pozitive, să atragem fonduri pentru dezvoltarea comunelor. Rămân la opinia că, deşi parlamentarii au ca sarcină să facă legi la nivel naţional, trebuie să se gândească la comunităţile în care trăiesc, să le sprijine”
Glad Varga, primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, se gândeşte la modificarea substanţială a Legii sportului şi a legii tineretului. „Legea tineretului privind finanţarea ONG-urilor este depăşită şi neactualizată, face referire la vechea lege a achiziţiilor. Modificarea nu o doresc neapărat eu, ci o reclamă un grup de ONG-uri din ţară. Legea sportului trebuie modificată în aşa fel încât să asigure, clar şi precis, susţinerea sportului de masă şi de performanţă . Trebuie sprijiniţi antrenorii şi copiii de la cluburile de juniori şi copii, pentru că România are nevoie de performanţă în domeniul acesta. Vă dau un exemplu: un antrenor care a câştigat locul 3 şi locul 5 la Olimpiada de la Rio are salar 1.300 lei”.
La rândul său, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, locul 4 la Camera Deputaţilor, consideră că prioritatea numărul 1 a echipei trebuie să fie asigurarea conexiunii directe cetăţean-administraţie-Parlament. „Acesta este drumul corect al unei iniţiative legislative care trebuie să aducă plusvaloare celor direct vizaţi de lege, cetăţenii. Evident, mai ales dacă partidul este la guvernare-şi eu cred că va fi- parlamentarul poate asigura legătura directă cu executivul în probleme a căror rezolvare ţin direct de acesta”, spune Sergiu Bâlcea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!