Săptămâna viitoare, PNL Arad va prezenta echipa de candidați pentru CLM. În acest moment se lucrează la programul pentru mandatul 2016-2020, a anunţat preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, în debutul conferinţei de presă dedicate prezentării a încă 5 candidaţi în proiectul „3 pentru Arad”. Programul, spune Falcă, va merge pe trei direcţii mari. Infrastructura orașului va fi îmbunătățită prin proiectul „Regenerare Urbană”. În cartierele de blocuri şi zona centrală se vor realiza, în doi ani şi jumătate, peste 7 hectare de spații verzi, peste 300.000 mp pentru parcări, 40.000 mp pentru trotuare. La cultură- învăţământ: pe lângă Palatul Cultural, unde se lucrează deja, Teatrul Clasic Ioan Slavici va fi modernizat, printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro – finanțare europeană; 50% din şcoli vor fi izolate termic prin proiecte pe fonduri europene; colegiile tehnice vor beneficia de finanțare europeană, iar în patru ani de zile vom finaliza cam 80% din reabilitarea instituțiilor de învățământ. Pe zona sport: finalizarea stadionului Francisc Neuman, finalizarea bazinului de polo, a celor patru terenuri de sport de la ICRTI; va continua construirea de săli de sport, prima, la Școala Generală nr. 13; realizarea celui mai modern complex sportiv, în zona străzii Mărului, cu 6 terenuri de tenis, două de fotbal, unulde rugby, terenuri de baschet și handbal, dar și o zonă de agrement și pescuit. După oferirea acestor detalii, Falcă a trecut la prezentarea celor cinci candidaţi în proiectul „3 pentru Arad”, care ridică la 14 numărul competitorilor.
Încă cinci
Cei cinci cetățeni intrați în competiția „3 pentru Arad” și prezentați miercuri de către Gheorghe Falcă sunt Gabriel Ioan Vladu, Adrian Negrău, Ionel Bulbuc, Dumitru Sebastian Hodiș, iar surpriza reprezentând-o Giovanni Strona, un tânăr italian student în anul trei la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Vasile Goliș Arad.
„Proiectul meu se numește «ARAD pentru Arad», prima parte a numelui reprezentând acronimul pentru «Ateliere pentru Recreație, Animație și Daruri». Proiectul este prevăzut pentru cartierele orașului, acolo unde infrastructura pentru copii și tineret este una care poate fi îmbunătățită. În aceste ateliere copiii vor avea secțiuni de teatru, cenaclu, hand-made sau bricolaj. Vor fi învățați să susțină o dezbatere, se va merge pe dezvoltarea personală, să știe să scrie un text, de a susține un discurs”, a declarat Gabriel Ioan Vladu.
„Proiectul pe care îl propun se intitulează «Festivalul Recordurilor Arădene» și își propune să catapulteze Aradul în rândul orașelor cu festivaluri master-tent. Așa cum dincolo de graniță există o mulțime de festivaluri pe care noi le vizităm, dorim și noi, ca arădeni, să avem un brand al nostru, la care să participe nu doar arădenii, ci și cei din regiune sau din țările învecinate. Este conceput în 3 categorii: una care promovează talentele; una care promovează tradițiile locale, împreună cu patrimoniul cultural; iar o a treia categorie care promovează talentele locale în cadrul programului artistic care acompaniază întregul eveniment”, a explicat Adrian Negrău.
„Sunt din Italia și sunt student la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Vasile Goldiș, iar proiectul meu se numește «Arad Click». «Arad Click» este o aplicație pentru smartphone și reprezintă un element de inovație pentru promovarea Municipiului Arad. Mediul internetului este cel mai bun mediu pentru a promova ceva, fie că vorbim despre oraș, restaurante sau chiar țări. Aplicația va permite ca oameni din alte țări, Italia, Franța, Spania și așa mai departe, să poată cunoaște orașul Arad. Aplicația va fi gratuită, ca oamenii să poată avea acces la acest mod de promovare a Aradului”, a spus Giovanni Strona.
„Eu am venit cu un proiect, care de fapt este o extensie a ceea ce fac eu de ani de zile, în domeniul teatral. Proiectul este destul de mare, amplu și este un proiect de nivel național. Unul din obiectivele acestui proiect vizează creșterea vizibilității orașului nostru pe harta culturală a țării. Un festival cu această tematică, prin originalitatea și unicitatea lui, ar atrage mari beneficii de imagine către Municipiul Arad. Proiectul se numește «Start», un festival de teatru al anilor terminali ai facultăților de teatru din România. Lucrările de licență, unele dintre ele sunt adevărate spectacole de teatru ale studenților. Doar că acestea sunt prea puțin promovate și se joacă în spații limitate ca loc și vizibilitate. Un astfel de vestival ar atrage în juriul și în jurul acestuia oameni cu notorietate din cultură, artă dramatică sau pictură”, a declarat Ionel Bulbuc.
„Proiectul depus de mine se numește «Vreau să ajut» și se pliază pe domeniul voluntariatului. Există o mulțime de grupuri, în special pe facebook, în care oamenii se plân de probleme precum defrișările sau animale abandonate pe străzi. M-am întrebat și eu dacă pot să ajut cu ceva!? Cred că, dacă ne implicăm, cu toții putem ajuta”, a spus Dumitru Sebastian Hodiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!