Săptămâna viitoare, legea va merge la Camera Deputaților și, dacă va fi adoptată, va merge la promulgare, astfel încât să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie. Prima este plafonarea prețurilor, 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022. A doua măsură se referă la compensarea parțială a facturilor, maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru aceeași perioadă, 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric. Limita maximă a consumului de energie electrică pentru care se oferă compensații se mărește la o medie de consum de 300 kwh pe lună, valoare în care se încadrează covârșitoarea majoritate a românilor. În sfârșit, sunt prevăzute amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili, care pot cere amânarea plăților pe o perioadă între 1 și 6 luni, după ce se iese din iarnă. Este un set concret de măsuri prin care PNL încearcă să ajute consumatorii să se descurce în contextul unei crize energetice care afectează toată Europa, nu doar țara noastră”, a spus Răzvan Cadar, secretarul general al PNL Arad.
Trimite articolul
XHA ha ha……pai furnizorii si apoi toata pleiada care finalmente da gaze la consumator, au marit pana acum, prin notificari nelegale, pretul de trei ori! Ultima notificare de la GAZ West Arad da un pret de 0,775 lei/kwh, ceea ce inseamna in decembrie, la un consumator rezonabil, o factura de 1800 lei/luna! Ii pasa cuiva di derbedeii astia, care fac notificari saptamanale de majorari, de ce a zis PNL-ul?! Nu, nicidec um, fac ce vor muschii dumnealor…..o tara scufundata in haos si ilegalitati de tot felul! Sper ca acei aradeni care sunt atintiti spre *dreapta*, se vor trezi la realitatea cruda!
Tot PSD-ul e de vină ca Aradul a fost condus și încă mai este condus de gunoaie falkoniste și românica de guvernul lui vermer ?????????
Ba ne lasi ? Toti papagalii pnl se umfla in pene cu munca altora
Asta-i inul din top 3 idioti pnl arad!
cadare ,burta verde,producem cel mai ieftin curent din europa 7000MW hidro,unde la imput nu s-a schimbat nimic,dumnezeu nu ne cere bani pe apa, 1600MWcernavoda,ce ati facut cu el?cum ati reusit sa-l scumpiti?atita furati?
Uie, multă Uie de la pedele!
Dacă eu cultiv roșii eu nu am voie să le consum în gospodărie fiindcă ”trebuie” în numele unei liberalizări demente să merg cu ele la piață și să mi le cumpăr acolo la prețul pieții.
Noaptea minții!
Cât de cretin (cu scuzele de rigoare pentru cretinii adevărați) trebuie să fi să accepți naționalizarea europeană a resurselor naționale. Păi bă, demenților, cu resursele noastre facem cum vrem. Dacă Hidroelectrica vinde cu x lei, consumatorul trebuie să poată plăti x lei + costutile de transport.
Șăriule de căcăat din UE care n-au producție proprie n-au decât să meargă pe piață și cumpere la prețul pieței. Chiar nu este normal ca prețul redus al producției din România să devină profit al țărilor de căcat fără producție proprie. Oare suntem așa de bogați să facem noi protecție socială cu țările cu salarii medii de 4000Euro pe lună?
Asta înseamnă să fi prost de dai în gropi dar și fudul.
-
Asta înseamnă să fi prost de dai în gropi dar și fudul.gresit,sa iti dai pe nimic resursele,pentru inavutirea proprie
Plafonarea preturilor nu poate functiona cand o cantitate semnificativa a materiei prime vine din exterior.
Romania importa 10-50% din gaz in functie de luna. Preturile la energie ( gaz/petrol/electricitate ) au explodat in lumea intreaga, fiindca arabii tin productia mica ( pret mare ) si consumul este peste nivelul 2019 in toata lumea.
Degeaba dai lege ca mc de gaz e 10 lei, daca vine din import cu 11. Furnizorul pur si simplu va opri alimentarea decat sa mearga in pierdere. Cine crede ca prin legi stabilesti pretul unui produs sau bogatia, nu intelege cum functioneaza lucrurile.
Ca sa asiguri gazele din productia interna inseamna sa opresti toti consumatorii industriali => somaj / colaps economic.
Ce trebuia sa se faca de 20 de ani era marirea productiei interne prin utilizarea resurselor din Marea Neagra, asa nu depindeam atat de mult de importuri.