CHIȘINEU-CRIȘ. Podul peste Crişul Alb de la Chișineu-Criș, de pe DN 79 Arad – Oradea, peste care trec zilnic peste 30.000 de autovehicule, este în stare avansată de degradare, conform autorităţilor locale, care îşi exprimă îngrijorarea, în timp ce un consilier local a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a “sensibiliza” CNAIR.
Podul a fost construit acum aproximativ 50 de ani, iar în urmă cu un deceniu ar fi urmat să fie înlocuit de o construcţie nouă, dar care nu s-a mai realizat.
Consilierul local Simona Stana a lansat o petiţie online şi strânge semnături de la populaţie pentru a “sensibiliza” Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care are în administrare construcţia. În 12 ore, petiţia a strâns peste 300 de semnături.
“Petiţia va ajunge la autorităţile competente şi cerem consolidarea acestui pod, pentru că zeci de mii de oameni care parcurg drumul Arad – Oradea sunt puşi în pericol zilnic. Sperăm că vom sensibiliza CNAIR să găsească soluţii cât mai urgente”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, consilierul local Simona Stana (PMP).
La rândul său, primarul oraşului, Florin Chereji (PNL), a precizat pentru AGERPRES că de zece ani trebuia să existe un pod nou peste Crişul Alb.
“Acest pod are aproximativ 50 de ani, iar în urmă cu zece ani, odată cu reabilitarea DN 79, urma să fie construit un pod nou lângă actualul. Din păcate, antreprenorul nu a executat această lucrare din contract, iar acum am înţeles că există un proces pe acest subiect. Noi de câţiva ani am transmis îngrijorările către CNAIR, care ne-a răspuns că există acest proces cu fostul antreprenor, care ar avea obligaţia de a construit noul pod”, a explicat primarul.
Edilul a adăugat că, potrivit ultimelor monitorizări de trafic, peste 30.000 de autovehicule trec zilnic peste podul degradat.
Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii CNAIR au transmis că în 11 august 2023 s-a efectuat o revizie periodică, “în urma căreia la data de 19.09.2023 o comisie de specialişti în domeniu, din cadrul CNAIR SA, DRDP Timişoara şi SDN Arad au stabilit expertizarea în regim de urgenţă a podului”.
“În urma expertizei tehnice se vor stabili lucrările necesare pentru aducerea podului la starea de viabilitate corespunzătoare, respectiv instituirea restricţiilor de circulaţie dacă este cazul. Expertiza va putea stabili lucrările necesare în cel mult o lună de la ordinul de începere. Podul a fost şi este monitorizat periodic de responsabili cu podurile din cadrul SDN Arad, fiind executate lucrările necesare pentru a asigura o planeitate corespunzătoare care să nu inducă vibraţii suplimentare în structura podului”, a precizat CNAIR.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xda sa pice podu si sa ne alipim l a ungaria ca mult mai bine ar fi pentru noi cei din zona
Auzi, petitie pentru sensibilizare! Nu asta trebuie, ci plangere penala pentru neindeplinirea sarcinilor de lucru ale celor responsabili, ce pot duce la o adevarata catastrofa. Adica ce, trebuie sa ii periem sa isi miste fundurile din SPA-urile de la Felix si sa faca verificari? Sa ii rugam frumos, eventual si un plic pe sub mana?
Cionca nu iti faci o poza ci cu podul asta… sa ne arati cat esti defapt de incompetent????
pune o pamblica, ia o foarfeca si taia pamblica…inaugurarea daramari acestui pod…ori cum se va darma singur…..domnule preseditnte de consiliu judetean….
le doresc sanatatea bunicii la cei ce mai voteaza pnl si psd!!!
Autoritatile competente 🤣🤣🤣🤣🤣. Se vede dupa starea podului cat de competente sunt 🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Nu putem pune vina pe PNL-ul actual: și cu fotbalul și cu Podul, daca si podul trebuia remediat de acuma 10 ani de catre PSD-ul de-atunci.
PNL-ul actual din Chișineu Criș nu face nici el mare brânză, pista de biciclete de la Socodor pauza, ștrandul termal promis pauză.
Toți o apă și-un pământ.
Hai Simona, ordine în Criș treptat, sa îți fie drag sa treci prin orașul natal. Și podul de la pădurea Socodor ar trebui lucrat.