ARAD. Bucătari şi bucătărese sunt aşteptați la Arad la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer liber şi la Campionatul Naţional de Pizza. Două zile, 1 şi 2 iunie, când cei mai buni în arta gătitului se vor întrece în competiţia propusă de Consiliul Judeţean Arad în colaborare cu Primăria Arad şi Centrul Cultural Judeţean. Multe feluri de mâncare, multe provocări şi mii de porţii pe gratis pentru cei care în acele zile vor trece Mureşul şi vor petrece ore bune pe Ştrandul Neptun, locul unde anul acesta va fi paradisul gurmanzilor şi al aromelor.
Competiţie internaţională
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este un eveniment tip competiţie, organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.
„Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei”, a descris evenimentul chef Radu Zărnescu. „Un eveniment care poate crea premisele unui turism culinar. Avem produse autohtone, avem evenimentul care le poate promova şi care poate aduce turişti în plus în judeţul nostru”, susţine preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.
Ce se va putea mânca
Multe categorii, concurenţi care se pot înscrie chiar şi în timpul concursului şi multă pasiune pentru arta culinară. Cât de mult se va găti?! O porţie obligatorie pentru juriu şi multe altele pentru public. Organizatorii estimează că vor fi cel puţin 2000 de porţii pentru arădenii aflaţi pe ştrand. Vor fi gătite preparate etnice, preparate din pui, peşte sau porc, deserturi, ciorbe la ceaun şi multe alte minunăţii gastronomice. Totul va conta: gustul, prezentarea, chiar şi curăţenia la masa de gătit. Dacă juriul va gusta doar pentru a face diferenţa, cei care asistă la competiţie pot alege şi pot gusta doar pentru plăcerea de a savura o porţie delicioasă de mâncare.
Inedit
Vedeta acestui campionat va fi un grill oblic, uriaş, unde pot fi prăjite simultan 7 sau chiar 8 animale. Şi vor mai veni şi echipe de vânători şi alţi împătimiţi ai artei culinare care vor aduce un plus de calitate şi, de ce nu, vor pune „sarea şi piperul” competiţiei. La fel ca şi parada somelierilor.
Concurs naţional de Pizza
Arad. Şi tot atunci, în aceeaşi locaţie, Pizza Chef Claudiu Toader va lansa pentru prima dată în România Campionatul Naţional de Pizza! Juriul competiţiei va fi compus numai din maeştri străini: Malta, Finlanda, Elveţia, Germania, Serbia. Chef Claudiu Toader va fi alături de concurenţi oferindu-le consultanţă privind regulamentul de participare, criteriile de evaluare, tehnicile de preparare…etc. Şi pentru că 2 iunie este şi Ziua Italiei, Primăria Arad a decis să-i invite la competiţie pe italienii din Arad. „Este o ocazie specială pentru a invita la eveniment comunitatea italienilor din Arad, oameni de afaceri care au investit în judeţul nostru”, a punctat edilul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!