Trotinetele fac deja parte din viaţa noastră cotidiană, iar cei care le conduc pot fi numiţi deja participanţi în trafic, ţinând cont că numărul lor este în creştere. În această situaţie, o directivă europeană ar urma să fie aplicată şi la noi în ţară, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.
O directivă recent adoptată îi obligă pe cei care ies în trafic cu trotineta să fie asigurați, pe modelul asigurării de răspundere civilă. Parlamentul are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională. Ulterior, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare.
Valentin Ionescu, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, spune că “au fost prea multe situații la nivel european, diverse țări au reclamat diverse situații de accidente în care au fost implicate trotinetele, așa cum a văzut și în România, se dorește și reglementarea acestor vehicule”.
În ultimii trei ani, la nivel naţional, au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate automobile și trotinete.
Trimite articolul
Xsi bicicletele cum ramane
-
…vrei sa le facem si itp?….si serie pe gidon….si platim si impozit pe bicliclete ca de asa e in jermania!!!!!! :):):):):)
-
…chiar cum ar fi sa fi oprit de un militian cu cei de la rar sa iti verifice fumul(si in cazul ca mananci prea multa fasole sa nu mai fie eco sa iti i-a talonul de bicicleta….)…sau probabil ca lucrezi in asiguarri si ti-ar trebui bani mai multi!
-
-
păi ramane cum (n-)am stabilit.ha!ha!
le dau numere de inmatriculare sau cum?
ca asa fac 2-3 polite proprietarii si restul pauza iar la un accident ies cu o polita RCA facuta si cu asta basta .
nu e in regula asa
O măsură corectă și binevenită.
nu ar fi mai bine sa stea politia in strada, ca pt acea sunt platiti, astfel evitam accidentele si problemele in trafic…