ARAD. Nu este cel mai mare deficit de personal pe care l-a avut IPJ Arad de-a lungul anilor, însă dacă pensionările vor continua în acest ritm, Poliția Arad poate depăși deficitul de personal de 20 la sută pe care l-a avut anul trecut. Motivul principal pentru deficitul de personal ar fi pensionărilor polițiștilor. Oferta trecerii în rezervă este atractivă pentru oamenii legii. Astfel că, în fiecare lună, tot mai mulți polițiști arădeni decid să se pensioneze. Iar de ofertă poate beneficia orice polițist care a servit sistemul timp de 20 de ani.
Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad ne-a informat, după ce www.aradon.ro și Jurnal arădean au solicitat un punct de vedere cu privire la deficitul de personal cu care se confruntă Poliția Arad că „se cunoaște deficitul existent la nivelul fiecărei structuri și se preocupă permanent pentru a găsit cele mai bune soluții în acest sens, iar, prin mișcările de personal efectuate, să mențină deficitul aproximativ același la nivelul fiecărei structuri, pentru ca activitățile să poată fi desfășurate în mod corespunzător”.
Așadar, este nevoie mereu de o rotire a personalului pentru ca activitatea IPJ Arad să se desfășoare normal.
În luna noiembrie a acestui an, șapte polițiști și-au încetat raporturile de serviciu. Adică s-au pensionat. Iar în luna decembrie, raporturile de încetare a serviciului au continuat să vină, ridicând deficitul de personal, până la acest moment, la aproape 18 la sută.
În anul 2020, IPJ Arad a avut un deficit de personal de peste 15 la sută, iar la mijlocul anului 2021 deficitul a ajuns la 20 la sută, tot în urma unui val de pensionări. Este clar că în acest ritm, absolvenții de la școlile de poliție și nici Academia de Poliția nu vor putea acoperi în timp real locurile lăsate libere în IPJ Arad, în urma pensionărilor.
Trimite articolul
X70 nu 7…..
la cat sunt de absenti credeam ca deficitul e vreo 400%
-
de ce nu te faci politist? sa vezi si tu cum e .. E mai simplu sa fii acid ,in spatele anonimatului!
Deficitul este mult mai mare in realitate. Sunt posturi comunale de plitie cu 3-4 posturi unde sunt incadrati 1-2 lucratori. Sunt birouri / servicii cu deficit de 75% . Daca ne uitam cativa ani in urma , vom observa multe funtii / posturi defiintate , in timp ce atributiile politiei au crescut. Dar la medie generala, stam bine. Am infiintat politia animalelor si siguranta in scoli care defapt aceleasi atributii le gasim si la politia de proximitate si la posturile comunale de politie. Avem supraplin pe serviciile logistice si administrative in detrimentul operativului …
“Oferta trecerii în rezervă este atractivă pentru oamenii legii. Astfel că, în fiecare lună, tot mai mulți polițiști arădeni decid să se pensioneze. Iar de ofertă poate beneficia orice polițist care a servit sistemul timp de 20 de ani.”
Pe pagina de FB toti comentacii bat campii asa ca sa se afle ca deobicei in treaba doar ca exact pe fondul problemei nu pun accentul. Anume cauza principala a deficitului este tocmai valul de pensionari (si) ale politistilor probabil datorita finalizarii proiectului de lege care prevede reforma pensiilor speciale și de serviciu in speranta ca prevederile ei nu s-ar aplica retroactiv.