BUCUREȘTI. În acest sens, Poliția de Frontieră anunță că „la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul poliţiştilor planificaţi la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat a României”.Reprezentanții instituției au mai precizat că în contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.
„Pentru perioada următoare sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic, sens în care recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional”, au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.
Reamintim că la graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional:– pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărşand;– pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni;– pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni;– pe raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.Informaţii privind situaţia traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.
Trimite articolul
XDegeaba îl suplimentează. Am aflat chiar de la polițiștii noștri de ce sunt deschise puține artere. Pt că partea maghiara nu aloca oameni. La Nădlac 1 trimit doi oameni nesimțiții in weekend…și românii nu au ce face. Degeaba ar vrea ei să deschidă toate arterele și furnizează personal, că ungurul nu vrea.