Arad. În cursul lunii februarie, polițiștii locali au verificat 91 de societăți comerciale, dar și producători ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Arad. Pe parcursul verificărilor, au fost identificate nereguli la 35 de societăți, pe lista abaterilor constatate regăsindu-se nedeținerea autorizației de funcționare și a avizului de orar de funcționare.
“În situația a 19 firme, aflate la prima abatere, s-a aplicat sancțiunea contravențională avertisment scris cu recomandarea intrării în legalitate în cel mai scurt timp (depunerea documentelor obligatorii la Primăria Municipiului Arad). Alte 16 societăți, care nu se aflau la prima verificare, au fost amendate pentru neconformare, constatându-se aceleași nereguli în timpul verificării ulterioare. În urma verificărilor, polițiștii locali cu atribuții de control în domeniul activității comerciale din cadrul DGPLA au aplicat 16 amenzi în valoare totală de 42.500 de lei, în urma constatării încălcării prevederilor HCLM nr. 586/2021 privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad”, detaliză Poliția Locală într-un comunicat de presă.
Controale frecvente
În acest context, Direcția Generală Poliția Locală Arad atrage atenția că acțiunile de control se vor derula frecvent în continuare, iar amenzile nu sunt deloc de neglijat. În cazul neefectuării demersurilor de intrare în legalitate, contravenienții vor avea de plătit între 2.000 de lei şi 2.500 de lei.
Principalele reguli aplicabile tuturor categoriilor de activități comerciale, conform actului normativ în vigoare, sunt: activitățile comerciale în zone publice se desfășoară de către persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale și de alte persoane juridice, respectiv comercianții cu atestat de producător; ocuparea amplasamentelor se face în condițiile specifice stabilite prin Regulament pentru fiecare tip de activitate comercială; activitățile comerciale se pot desfășura strict în perimetrul și pe amplasamentul delimitat, fără posibilitatea de extindere în zonele învecinate; păstrarea curățeniei în zona de desfășurare a exercițiului comercial, precum și în zonele limitrofe este obligatorie; este obligatorie amplasarea pubelelor pentru deșeuri; este interzisă depozitarea ambalajelor sau a produselor de orice fel în zona de desfășurare a exercițiului comercial, precum și în zonele limitrofe; se interzice amplasarea pe partea carosabilă a străzii a obiectelor de orice fel (cutii, cărucioare, scaune etc.) în scopul “rezervării” unuia sau mai multor locuri de parcare; orice activitate comercială care se desfășoară pe artere sau în zone pietonale nu va afecta, în niciun fel, circulația pietonilor; comercianții sunt obligați să respecte orarul de funcționare avizat în condițiile legii.
Trimite articolul
XEu zic sa nu confundați munca cu amenzile .
G@noaiele se lauda ca au amendat persoanele fizice autorizate , ii urile si cei cu certificat de producator…deci tot pe cei care abia supravietuiesc din munca campului…sa intelegem ca astia nu or cotizat…unii din locali si au facut abonamente la restaurante , fast fooduri etc ca forma de mita sa nu deie amenzi .