ARAD. “Direcția Generală Poliția Locală Arad atenționează toți proprietarii persoane fizice sau juridice, deţinători de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole, asupra faptului că au obligaţia, conform Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrosia, să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”, aduce la cunoștință Poliția Locală.
Metode recomandate
În scopul distrugerii ambroziei şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii, persoane fizice sau juridice, vor desfăşura în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante, respectiv apariţia primelor inflorescenţe și până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii, lucrări de întreţinere a terenurilor.
Metodele recomandate pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz. De asemenea, beneficiarii lucrărilor de construcţii, au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării și răspândirii acestei plante.
Riscă amenzi
Polițiștii locali cu atribuții de Protecția Mediului au identificat pe tot parcursul lunii mai, terenurile pe care s-a instalat buruiana ambrozia; astfel, au fost transmise somații persoanelor fizice și juridice din cartierele Grădiște, Gai, Centru, Aradul Nou, în vederea luării măsurilor ce se impun; începând cu data de 1 iulie se vor realiza controale de verificare a măsurilor întreprinse.
“Nerespectarea normelor legale de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Menționăm faptul că atât deținătorii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia care au primit somații, cât și cei care n-au fost somați au obligația de a respecta prevederile Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrosia”, avertizează Poliția Locală.
Trimite articolul
Xpe marginile drumurilor locale sau nationale ati impartit somatii domnilor politisti ?
De-a lungul falezei, printre trandafiri răsare ambrozia. Se poate verifica în zona Polivalentă.
Ps. Nu mai există nici un coș de gunoi pe toată faleză!
Cimitirele din Arad arata jenant , și zonele verzi ce aparțin primăriei în multe zone în oraș , mai ales ca suntem în vestul țării cu atât mai mare este rușinea
La primărie de ce nu impart amenzi fiindcă nu intrețin drumurile???
Mare organizare pe tema festivalului folk la port arthur,oare vede cineva cât praf se face pe acel drum asfaltat de Ceaușescu si acopertit cu pământ de marea si onesta noastră conducere (hoți)!!
Un sfert de cartier plătim impozit la stat să inghițim zilnic praful facut de mașinile care frecventează zona port arthur!!
Multumim mult,putem să nu mai plătim impozite pentru a sta in praf????
Dac stătea unu din politică si venea praful la iel,se puneau dale sa arate si frumos!
Mi-e scârbă!!!!!!!!
La fosta fabrica de zahar pe malul muresului e plin de ambrozie si gunoaie ! Sa vedem ce masuri se vor lua!
Politia locală=structura primăriei obligată să rotunjească veniturile la stat (să amendeze pe toată lumea)
Amendați mă și primăria ca nu face nimic!!!!
Pe malul muresului nu poti ajunge la apă din cauza bălăriilor si boscheților crescuti de 2m.
In Olanda crescători de animale sunt obligati sa isi ducă animalele periodic pe albile râurilor să pască (arată exemplar de frumos)!la noi la Arad sa interzis că vezi Doamne a fost deranjat nu sti ce căpușă din primărie!
Ne-am SĂTURAT de voi!!!!!!!!!!!!!!!!