„Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Evidența Persoanelor au acționat alături de colegii din cadrul Serviciului Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, notificând părinții elevilor aflați în risc de abandon școlar din cauza absențelor crescute la ore, obligația de a lua măsuri pentru școlarizarea copiilor minori, pe durata învățământului obligatoriu, conform prevederilor Legii Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023”, informează Poliția Locală.
„Prin aceste demersuri de conștientizare, Poliția Locală vine inclusiv în sprijinul părinților și a reprezentanților legali, familiarizați cu prezența polițiștilor locali de ordine publică, o dată cu începerea școlii, atât dimineața la începerea cursurilor, cât și la terminarea orelor, la unitățile școlare și în proximitatea acestora, pentru a contribui la buna desfășurare a deplasării elevilor către locațiile unde învață ori locuiesc”, mai precizează reprezentanții Poliției Locale.
Poliția Locală mai atenționează asupra faptului că privarea de educație aduce în mod cert mai târziu consecințe negative, obligând tinerii și adulții la “alegerea” de a munci la negru sau „cu ziua”, fără a mai avea posibilitatea de a se angaja cu carte de muncă ori pe termen lung. De asemenea generează excluziune socială și sărăcie.
„Riscul părăsirii școlii crește în cazul copiilor ai căror părinți, cu un nivel redus de educație, nu pot să îi sprijine în efectuarea temelor, alte motive fiind dezinteresul părinților, conflicte familiale, mariajul timpuriu în cazul familiilor de etnie romă, modelul educațional greșit oferit de frați mai mari ce au renunțat la școală, anturajul de calitate îndoielnică și nu în ultimul rând, criza costului vieții care afectează semnificativ categoriile sociale vulnerabile”, se mai arată în comunicatul DGPLA.
Trimite articolul
XDe când se ocupa de educație analfabeții funcționali de la Poliția Locală.Ei sunt cei mai agramati din societate.Cine le da acest drept ?