„Începând cu data de 1 iulie 2022, polițiștii locali cu atribuții de Protecția Mediului vor verifica pe teren modul în care au fost duse la îndeplinire măsurile de combatere a ambroziei de cãtre persoanele fizice și juridice somate în perioada mai-iunie, precum și de cãtre cele identificate ulterior termenului legal de emitere a somațiilor”, informează Direcția Generală Poliția Locală.
Ambrozia – planta toxică ce poate fi un real pericol pentru persoanele alergice, fiind capabilă să dea simptome de rinoconjunctivită alergică și astm: strănut, prurit nazal, obstrucție nazală, secreții nazale apoase, prurit ocular, congestie oculară, lăcrimare, episoade de tuse, dificultate în respirație sau wheezing (respirație șuierătoare).
Obligații legale
În conformitate cu Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și HGR nr.707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau administratorii de terenuri sunt obligați să eradicheze buruiana care provoacă alergii. Dar iată care sunt obligațiile stabilite prin lege: proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane; în scopul distrugerii buruienii ambrozia şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia; beneficiarii lucrărilor de construcţii au obligaţia ca pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii buruienii ambrozia. Nerespectarea normelor legale de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.
Ce este ambrozia
Ambrozia este o plantă toxică ce poate fi un real pericol pentru persoanele alergice, fiind capabilă să dea simptome de rinoconjunctivită alergică și astm: strănut, prurit nazal, obstrucție nazală, secreții nazale apoase, prurit ocular, congestie oculară, lăcrimare, episoade de tuse, dificultate în respirație sau wheezing (respirație șuierătoare).
Trimite articolul
XImi place titlul ”incepe” controalele…… fain !
-
Te dai mare… Titlul face referire la “Politia locala” care “incepe”. Cum suna “Politia locala incep controalele”? Gandeste inainte sa comentezi aiurea.
Așa, așa… apoi să continue cu verificările la urzici, coada soricelui, trompa elefantului, tigru’ platanului-asta neapărat si, nu in ultimul rand, eradicarea buruienilor denumite oficial pokitie comunitară.
Sa înceapă direct la gara CFR Bujac , exista un teren cuprins intre Str. Diana , pana în Str. Tichindeal , dea lungul Str. Mimozei pe care s-au depozitat materiale de construcții din demolări in urma cu 2-3 ani , azi fiind invadat de vegetație diversa printre care si ambrozie.
veniti pe strada Abatorului sa vedeti