Acum 17 ani, pe 1 ianuarie 2007, România, împreună cu Bulgaria, se alătura familiei statelor membre UE, după alți 17 ani de la Revoluție. „Am avut, de atunci, patru runde de alegeri pentru Parlamentul European, în 2007, 2009, 2014 și în 2019, iar în iunie anul acesta vom vota iarăși pentru a decide cine și mai ales cum ne reprezintă în Europa. Dar am avut, ca membri ai Uniunii Europene, mult mai mult. Am trecut, de la aderare, prin trei cicluri de finanțare europeană, care ne-au adus în țară zeci de miliarde de euro fără de care nu puteam construi infrastructura, perfectibilă dar mult peste ce aveam în 2007, nu ne puteam dota spitalele sau școlile, nu puteam da subvenții pentru agricultură, nu ne puteam moderniza orașele și, lucru esențial, nu ne-am fi putut consolida societatea civilă!”, explică europarlamentarul Gheorghe Falcă.
Președintele PNL Arad subliniază că „statutul de membri ai UE ne-a adus și infinit mai multe investiții străine, creștere economică, locuri de muncă, salarii tot mai bune și suntem, iată, în sfârșit, peste țări precum Grecia, Ungaria sau Cehia ca PIB, pe locul doi în regiune după Polonia, care are o populație aproape dublă față de noi”.
Totuși, Falcă recunoaște că deși „în mod clar, nu spun că totul este roz, și nu va fi niciodată”, dar „acum, la început de an, la aproape două decenii de la aderare, vă rog, să vă imaginați o Românie în afara UE. Este și greu dar și ușor în același timp”.
Euroaparlamentarul arădean punctează că în mod clar „a progresului de care am beneficiat și vom beneficia, a fost decisă în Parlamentul European, inclusiv prin contribuția noastră, a deputaților români”.
„Ce este cu adevărat alarmant, și așa ar trebui să fie pentru milioane de români responsabili, este faptul că în ciuda acestei realități care ne izbește în față, există politicieni, precum George Simion sau Diana Șoșoacă, care ar fi preferat, și asta propun ei azi, să nu fi făcut parte din familia europeană, să nu fi avut parte de tot mai multă bunăstare, stabilitate și civilizație. Acești indivizi ar fi preferat, și preferă, o Românie după chipul Rusiei lui Putin, o Românie fără valori, o Românie a răgetului, a circului și a scandalului. […] Nu am și nu pot să am niciun mesaj pentru cei care cred că aceasta este calea pe care ar trebui să o urmăm, la 17 ani de la aderare și la 34 de ani de Revoluție! Am însă un mesaj pentru cei care știu bine și văd cu ochiul liber unde eram în 1989, unde eram în 2007 și unde suntem acum, în 2024, ca stat membru UE. Acestor milioane de români, le cer, cu respect și dragoste pentru țara aceasta și pentru poporul acesta, să nu creadă că totul se va rezolva de la sine, că drumul nostru este definitiv asumat, pentru că nu este așa. Drumul României depinde de români, de implicarea lor, de faptul că le pasă, de faptul că nu se uită doar la televizor ci ies din case și merg la vot și apără tot ce am câștigat ca nație europeană”, a transmis Gheorghe Falcă.
Despre alegerile de pe 9 iunie
„Scrutinul din 9 iunie este de departe cel mai important pentru viitorul României! Rezultatul va conta pentru generații întregi de acum, iar el ne va arată dacă vom continua să progresăm sau dacă ne întoarcem în timp, ieșim din Europa, casa noastră și ne întindem gâtul pentru ca regimul Putin să pună cizma pe el și să ne apese în mocirlă”, concluzionează europarlamentarul PNL.
Trimite articolul
XZero comentarii (omul normal il injura cind ii vede mecla (asta-i de la Cluj, cu mecla, va rog sa nu-l considerati un cuvint ofensator)). De fapt il asteptam ca si primar sa ne calauzeasca catre Epoca de Aur.
Da,da….17 ani de hotie penelica! Falcone, om te-ai facut, mafiot nenorocit! Sa ai parte de Jilava pe viata!
Mare tupeu trebuie sa ai domn ,,Profesor,, sa dai tot timpul din gura si sa ne ti lectii , dupa marile realizari aradene pe care ti le poti asuma in intregime. Ai reusit marea performanta de a duce Aradul in lumea a patra , adica moarte clinica. Bravo !!!!!
….cu speranta sa nu mi se stearga postarea, nu pot decat sa il laud. Bravoooooooo Ghita … esti Fenomenon, un Zeu al lumii moderne si nu numai.
Dupa 17 ani, tot fara canalizari la sate, tot fara asfalt, 17 ani si aproape nimic, asa naiv am fost, imi imaginam la 1 ianuarie 2007 ca o sa vad o romanie ca afara, m-am inselat amarnic…
17 ani de când ni se servesc toate inepțiile minților iluminate din sparlamentul european.Tot ce visează noaptea pun în practică ziua.Cam asta e măreața gândire Europeană.
Jenant bilant. Credeam ca poti mai mult, dar se pare ca frica de ”extremisti” te blocheaza. Mai bine te-ai concentra pe proiecte de viitor, Cat despre alegerile din iunie, te confrunti cu Terhes. Nu ai nicio sansa.