Alesul local consideră că „lucrarea care s-a făcut la stadionul UTA e de mântuială. Întreaga construcție este plină de probleme, pur și simplu s-au aruncat 15 milioane de euro pe geam”. În acest context a transmis o interpelare către primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, viceprimarii Lazăr Faur și Ilie Cheșa, dar și către secretarul general al municipiului, Lilioara Stepănescu.
„E nevoie să facem lumină în acest caz, așadar am depus o interpelare adresată Primăriei Arad prin care cerem o serie de acte ce țin de licitația, proiectarea, execuția și recepția stadionului, în special a lucrărilor de la gazon și canalizare. Punctele principale al interpelării sunt: *Studiul de fezabilitate al lucrării Stadionului UTA; *Copie a caietului de sarcini privind construcția Stadionului UTA; *Proiectul tehnic a întregii lucrări privind gazonul (memoriu tehnic, desene, calcule, lista de cantități), de asemenea documentele recepției gazonului și orice alte documente ce țin de execuția lucrării gazonului; *Care este data publicării caietului de sarcini? * Proiectul canalizării pluviale interioare și exterioare; * Dacă a fost numărul de locuri de pe stadion existent coincide cu numărul de locuri proiectat? Dacă există o diferență, care este cauza? *Care sunt societățile care au participat la licitația pentru lucrările de la Stadionul UTA? Dacă există lucrări de construcție, care nu au fost parte a licitației, ci au fost încredințate direct; *Care este firma care a executat proiectul tehnical al Stadionului UTA și subcontractorii lor pe specialități? Contractul de executare al lucrărilor de construcții, instalații și conexe de la Stadionul UTA; * Numele persoanelor care au făcut parte din comisia de recepție parțială și finală a lucrărilor Stadionului UTA; *Numele diriginiților de șantier și toate rapoartele întocmite de ei legate de stadionul UTA; *Data la care a expirat garanția lucrărilor de la Stadionul UTA; *Care sunt abaterile de execuție de la proiectul înițial? Cine a fost persoana din Primăria Arad care a agreat abaterile și dacă Consiliul Local Municipal Arad a fost informat despre schimbari; *Dacă execuția investiției a avut depășiri de termene, de cate ori și care a fost reacția Primăriei Arad în acest sens? *Care sunt cauzele care au dus la o durată lungă în executarea și predarea lucrărilor? *Dacă pe întreaga durată a derulării acestui contract a fost cineva, din partea Primăriei Arad sancționat sau stimulat financiar (premiat)?”, a transmis Dorian Curcanu.
Mai mult, consilierul local subliniază că „situația stadionului «Bătrânei Doamne» devine din ce în ce mai gravă, FRF-ul impunând, pe bună dreptate, anumite standarde pentru desfășurarea meciurilor din Superligă”.
Problema gazonului
Dorian Curcanu punctează foarte clar că principala problemă de la stadion rămâne gazonul. „Selecționerul echipei a declarat că ia în considerare soluția de a juca meciul cu FC Botoșani în alt oraș, din cauza absurdei lipse de interes a administrației față de sportul arădean și suporteri. Gazonul este una dintre nenumăratele probleme ale stadionului, printre celelalte numărându-se instalația de canalizare și constantele inundații pe care Arena le tot «încasează» încă din momentul inaugurării”, a concluzionat Curcanu.
Trimite articolul
XSe cunosc artificiile făcute pt a acoperi Tehnodomus au fost făcute publice.
Primăria s-a acoperit de acte la vreo 4 ani după începerea lucrărilor când au revotat în consiliu sa aprobe ca suma inițială 32 de milioane de lei a fost suficientă doar pentru construcția la,, gri” a stadionului.
Deși în contract trebuie finalizat de Tehnodomus.
Se numeste autopsie.
Echipele adverse joacă pe același gazon. Echipa nu dă randament. Gazonul, clar nu este ok .
Este foarte bine că se cer aceste verificări. Instalația de drenare a apei pluviale și starea necorespunzătoare a gazonului poate avea drept cauză chiar deficiențe grave de proiectare. La fel instalația de degivrare.
Erorile de execuție pot fi cauze deși mai puțin probabil.
Gazonul adus de la o firmă din România și lipsa mijloacelor de mentenanță precum și a tehnologiei de mentenanță a acestuia pot fi cauzele stării acestuia. Am văzut meciuri ale UTA începând din 1967 dar niciodată pe gazonul UTA n-a băltit apa ca acum, UTA avea cel mai bun gazon din țară !
A fost nevoie să se implice niște novici de politruci ca să ne facă de râsul lumii și să ne retrogradeze UTA noastră care cu foarte mare greutate a promovat și care dacă va retrograda există riscul să promovăm peste alți 10-12 ani !
Gurile rele spun ca daca ar tunde nevastuica din cap , ar fi mai credibil