ARAD. Consilierul local USR Arad, Dorian Curcanu, atrage din nou atenția asupra problemei ambroziei.
„Am fost plecat aproape 11 ani din Arad, iar în primul an de când m-am întors din diaspora m-a luat <răceala> pe finalul verii. Îmi curgea nasul și strănutam. Pur și simplu nu știam ce se întâmplă. După câteva discuții cu apropiații am ajuns la concluzia că simptomele ar putea proveni de la o potențială alergie la ambrozie. Din datele statistice existente reiese că în situația mea ar fi alți 500.000 de români. Vina pentru situația existentă este una împărțită. Pe deoparte cetățenii care își lasă terenurile în paragină și sunt pline de ambrozie și autoritățile locale/naționale care nu își fac întotdeauna treaba”, transmite Dorian Curcanu.
Alesul local specifică și că legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia nu este una perfectă, așadar USR a venit cu un proiect în Parlament pentru îmbunătățirea legislației.
„Modificările au fost votate în unanimitate de către toate partidele și ele sunt următoarele: obligă proprietarii de terenuri să facă lucrări de curățare a terenurilor în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment de la poliția locală; permit proprietarilor de terenuri să solicite ajutor, contra-cost, de la autoritățile locale pentru distrugerea buruienii; permit autorităților locale să obțină ordonanțe președințiale de la tribunal pentru a putea interveni pe terenurile private infestate cu buruiană, în cazul în care proprietarii refuză să o facă.
Din momentul în care legea va intra în vigoare, ar fi de recomandat ca Primăria Arad să înceteze cu scuzele în lupta împotriva ambroziei, deoarece ea va avea pârghii mult mai bune pentru rezolvarea problemei. Faptul că un proprietar de teren este de negăsit sau timpul de la primirea avertismentului până la toaletarea terenului e prea lung nu ar trebui să mai reprezintă o problemă”, subliniază Curcanu.
Trimite articolul
XLege este, dae masuri concrete…..