Proiectul măsurilor bugetar-fiscale ce vor fi luate în următoarea perioadă a fost publicat spre dezbatere, urmând ca mai apoi să fie adoptat de Guvern, fiind un proiect pe care premierul Marcel Ciolacu își va angaja răspunderea în Parlament.
„Acest proiect de reformă bugetar-fiscală este absolut necesar. Reforma se axează pe trei coordonate: diminuarea risipei banilor publici, echitate fiscale și suprataxarea viciilor și luxului. Potrivit estimărilor, în urma aplicării acestei reforme se estimează un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei (reduceri de cheltuieli) pentru acest an și de 20 de miliarde de lei anul viitor (3,3 mld lei reduceri de cheltuieli și 16,4 miliarde de lei creșteri de venituri).
Subliniez încă o dată că această reformă este absolut necesară pentru că risipa trebuie oprită. România nu-și mai poate permite să piardă miliarde printr-un buget național grav afectat de facilități și excepții, ori de cheltuieli supradimesionate.
Este în interesul nostru național să se acționeze acum, să se reducă deficitul bugetar. Trebuie să ieșim din procedura de deficit excesiv declanșată de adresa României de Comisia Europeană și să nu riscăm fondurile europene care ne-au fost alocate”, explică senatorul PSD Arad, Eusebiu Pistru.
În ceea ce privește reforma statului, Pistru subliniază că se vor desființa 200.000 de posturi bugetate, se vor reduce organigramele și astfel se vor tăie 30% din pozițiile de șefi.
Fără privilegii fiscale
„Mai multă echitate fiscală înseamnă reducerea privilegiilor fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care câștigă foarte mult. De exemplu prin impozitarea cifrei de afaceri cu 1% pentru acele mari companii și bănci care plătesc in impozit pe profit sub acest prag echivalent, se contracarează practicile de optimizare fiscală care scot anual miliarde de euro din țară fără să fie taxate. Important de arătat că cifra de afaceri la care se aplică 1% nu include investițiile și amortizările, prin urmare în niciun caz nu se susține critică că s-ar descuraja ori bloca investițiile.
În continuare se mențin facilitățile fiscale pentru domenii prioritate ori pentru sprijinirea unor categorii de angajați sau antreprenori. Așadar, se menține scutirea de impozit pe venit pentru salariile de până la 10.000 lei/lună/brut din IT, agricultură, industrie alimentară, construcții, însă se introduce CASS-ul”, a transmis Eusebiu Pistru.
JA-A.P.
Trimite articolul
XIncepeti aceasta asa zisa revolutie fiscala,cu taierea pensiilor voastre ,de regi,apoi dati afara din administratia publica toate pilele ce nu fac absolut nimic pe salarii imense..Dar nu se poate pentru voi doar pentru prostime ..
-
Dl Pistru, printre putinii politicieni cu creier….
-
traseist
-
No amu si tu , fiecare cauta un loc /partid/ mai ”călduț”, nu? ha!ha!
-
-
Oarecum tardivă acțiunea asta. Hoții deja și-au făcut ,,plinul” smecherii au profitat din plin și puturoșii au trăit bine.Ce-o fi om mai vedea.Dar nu cred in redresarea cu adevărat a României.
Absolut necesara ca sa faceti bani la buget pentru pensiile speciale …
domnul asta la ce partid mai este ca nu stiu?
stie cineva sa imi spuna ?
-
Ieri sau azi?
-
ieri azi si mai ales mâine inainte de alegeri….
-
ieri si azi s-ar putea spune dar maine… cine stie ce aduce ziua de maine?
-
-
de poopi nu zice nimeni nimic .
exact privilegii fiscale
nu ;;latesc sanatate
biserica nu plateste impozit
-
Musca-i de varice!
Mda, este absolut necesara daca veti iesi la pensie anul viitor si veti lua 5000 euro pensie.
Altul care vorbeste sa nu taca…Da aparatul bugetar nu vreti sa-l reduceti?! asa ca idee…
vin alegerile iar daca se voteaza in masa .. cam roiul cu voi
As vrea sa-l vad pe acest mare “competent” in ale finantelor, dupa ce se retrag vreo 10 multinationale de pe piata muncii din Romania, cam ce explicatii ar da…Oricum am inceput sa devenim o tara scumpa…