O măsură propusă de premierul Marcel Ciolacu și agreată, din câte se pare, în cadrul Coaliției este cea a desființării a 200 de mii de posturi bugetare vacante. „Beneficiile acestei măsuri sunt multiple, indiferent de vocile ce critică această decizie. Vorbim, în primul rând de o reducere a bugetelor instituțiilor cu sumele prevăzute pentru aceste posturi și, poate cel mai important lucru, se produce o reorganizare instituțională, o debirocratizare, care aduce mai multă eficiență și mai puțini șefi și șefuleți. În mod clar România are nevoie de consolidare fiscală pentru a menține un deficit rezonabil al bugetului statului și a nu pierde fonduri europene, dar statul trebuie să fie primul care să dea exemplul reducerii cheltuielilor și a mai bunei gestionări a banilor”, transmite senatorul PSD Arad, Eusebiu Pistru.
Pe lângă reducerea posturilor, Pistru a mai transmis că se are în vedere și limitarea sporurilor la maximum 20% din salariu, regândirea sistemului concediilor medicale și a concediilor de odihnă. „Nu putem să așteptăm ca doar mediul privat să suporte constrângeri! Este nevoie ca și statul să fie mai suplu și să raționalizeze cheltuieli. Aceasta este viziunea pe care PSD și implicit premierului Marcel Ciolacu, o are. Referindu-mă la cele 200 de mii de posturi acestea întrețineau organigrame stufoase, cu mulți șefi. Pe scurt, multe organigramele erau făcute pentru sinecuri, care acum vor dispărea. Odată cu reducerea numărului posturilor, scad și cheltuielile cu bunuri și servicii, autoturisme și mobilier. În fapt, acest sistem perpetuat de ani de zile era o păcăleală care le permitea câtorva mii de funcționari să fie șefi și să primească sporuri aferente unor funcții de conducere”, a punctat Eusebiu Pistru.
În ceea ce privește concediile, Pistru specifică: „Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populația activă (salariați) de 6 milioane. Există deja o decizie (OUG) prin care ministerele și toate entitățile statului trebuie să taie 10% din cheltuielilor cu bunuri și servicii. Ajustările fiscale care vor fi făcute vor avea ca temei principiul protecției pentru cei cu venituri mici și medii, solidaritate din partea celor cu venituri mari și excesive”.
Trimite articolul
XCe ar fi să desființați 1 mie de agenții inutile, 500 de mii de posturi ocupate, 500 de companii neprofitabile ale statului, toate achizițiile de armament la suprapreț și cele fără utilitate în țara noastră cum sunt cele de submarine,sa desființați și scutirile de taxe către OMV cărora le-ați redus impozitul pe supraprofit de la 1,3 miliarde de euro la 300 de milioane.
-
Asta nu știe ce înseamnă sa desființeze ,sunt mii de angajați ,care stau pe spatele firmelor private “stat la stat “ si voi ar trebui sa va restructurați 300 sunteți de-ajuns .
prostituat batran
Desigur. E destul să rămână maxim 6-8 polițisti in tot orașul pe tură. Apoi se mai miră lumea că nu vede polițiști pe stradă și nu se simte în siguranță. Deficitele de personal sunt extrem de mari și poate deveni un lucru grav. Dacă se anulează posturile vacante nu e nicio economie, rămân posturile calde, pt clientela, care căpușeaza in continuare. Acolo e risipa, nu la posturi vacante care oricum nu consuma bani și rămân sa lucreze alții pt cei lipsă.
Se pare ca, a desfiinta ceva inutil si pagubos pt. societate, reprezinta o mare provocare, chiar o povara, o munca titanica, cu mult mai dificila decat aceea de-a infiinta
Incepeti cu voi parlamentari la 200 nu 300 cum a votat poporul roman si nu luati in seama, Si acsativa pe juristi nu pe analfabeti si cantareti. Rastructurati inclusiv preoti. Fiecare sat cu 15 familii are preot dar doctor nu.