Cristina Ciorogar, candidatul PNL pentru Primăria Lipova, spune că una dintre priorităţile sale, dacă va câştiga alegerile, va fi infrastructura oraşului istoric de pe malul Mureşului. Actuala administraţie pare că a „aşternut praful” deliberat peste proiectele de modernizare a străzilor şi de extindere a reţelelor de utilităţi şi continuă doar proiecte vechi, câştigate de vechea administraţie. Noutăţile în ceea ce priveşte infrastructura lipsesc cu desăvârşire, iar soluţia ar putea veni de la o schimbare a liderilor din administraţie. Cristina Ciorogar vine cu propuneri concrete, susţinute şi cu soluţii de finanţare. Mai ales că, în această perioadă, există foarte multe linii de finanţare nerambursabilă, fie pe filieră europeană, fie pe filieră guvernamentală, prin programe naţionale de dezvoltare. „Aş începe lucrările la infrastructură cu extinderea rețelei de apă și canalizare menajeră la gospodăriile care nu beneficiază de aceste servicii în Șoimoș și Lipovița, pe străzile Valea Mare, Morat, Calea Ardealului, Slt. Suciu Sorin, Lugojului, Ioan Vodă cel Cumplit, Vasile Bugariu. În secolul 21, avem mii de oameni care, într-un oraş european, nu au acces la apă potabilă şi la canalizare. Apoi, dacă vorbim despre infrastructura rutieră, este mare nevoie de lucrări de reparații și modernizări ale străzilor și trotuarelor din oraș. O altă dorinţă a lipovanilor este reţeaua de gaze naturale, o investiţie care trebuie neapărat să ajungă şi în oraşul nostru şi care poate beneficia de finanţare nerambursabilă, la fel cum se întâmplă în multe oraşe şi comune din judeţul Arad. Pe termen lung, am nişte obiective îndrăzneţe, dacă pot să spun aşa. Oraşul nostru, sufocat de traficul greu, are nevoie urgentă de o şosea de centură, un drum care, cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad, ar urma să fie realizat în 2-3 ani de zile. Totodată, avem mare nevoie de piste de biciclete din oraș până în Lipova Băi, până în zona industrială spre Neudorf și până la Cetatea Șoimoș, pe malul râului Mureș. Regenerarea urbană prin reabilitarea zonelor dintre blocuri, respectiv de reabilitare a șoselelor și trotuarelor, de amenajare a locurilor de parcare, a locurilor de joacă pentru copii și amenajare de spații verzi este un alt obiectiv care ar putea fi realizat cu bani puţini şi implicare mai multă”, a spus Cristina Ciorogar.
Una dintre cele mai mari „dureri” ale Lipovei este podul metalic peste râul Mureş, un obiectiv important atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi din punct de vedere cultural şi istoric. „Podul metalic arată capacitatea actualei administraţii. Din păcate pentru noi, locuitorii acestui oraş, reabilitarea bate pasul pe loc de ani de zile. Au fost depăşite termene, au fost modificate proiecte, suntem aproape să rămânem fără trotuare, iar lucrările realizate până acum sunt de proastă calitate. Acest obiectiv este unul dintre reperele Lipovei, nu putem să ne batem joc de el”, a mai spus candidatul PNL pentru Primăria Lipova.
Trimite articolul
XNu spune prea multe de rău de podul metalic ca acolo lucrează Tehnodomus firma prietenă știți voi cui…
Podul vechi are peste o suta de ani, a rezistat la doua razboaie mondiale dar administratia locala l a terminat.La parcarea de la cetatea Soimos nu au fost instare sa puna niste asfalt si sa traseze niste linii,cat despre apa si canal in Soimos la fiecare ciclu electoral a fost cap de lista.
Care infrastructura? Infrastructura banului public spre buzunar lui? Oare nu din dragoste fata de oameni vreti voi sa conduceti? …aia ma gandeam si eu…nu v-ar fi rusine ,cat tupeu zace in voi…
-
Tupeu maxim la penali, doar laude înainte de stampila poporului. Sper sa fie aruncați la groapa de gunoi a timpului. Este timpul sa vina alții sa facă ceva cu adevărat pentru popor pentru România.