Jurnal Arădean: Cine este Veres Attila şi de ce să fie votat de arădeni ca primar al Aradului?
Veres Attila: M-am născut în Arad în urmă cu 49 de ani. Învățământul preuniversitar l-am urmat în Arad, după care am absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara, Facultatea de Calculatoare și Automatizări. Am trei copii, o fată și doi băieți cu o diferență de 7 ani între fiecare. De la absolvirea facultății am activat doar în mediul privat unde mi-am format o concepție ce se bazează pe eficiență și performanță. De 25 de ani administrez o firmă cu reprezentare națională ale cărei rezultate au fost tot mai bune de la an la an. Sunt pasionat de sport, muzică, tâmplărie, fotografie și, mai nou, gătit. Mă onorează invitația UDMR, organizația Arad, de a mă implica în activitățile administrației publice locale din dubla postură de candidat la Primăria Arad și consilier local. Doresc să reprezint cu competență şi devotament nu doar comunitatea maghiară, ci pe toți arădenii.
JA: Care credeţi că sunt atu-urile care vă recomandă pentru funcţia de primar al Aradului?
V.A.: Experienţa în domeniul afacerilor. Sunt un bun negociator şi în business am învăţat să fiu atent la nevoile partenerilor pe care îi servesc. Activitatea din administraţia publică locală la orice nivel trebuie orientată spre oameni şi ascultate părerile şi doleanţele acestora. Consider că cea mai neinspirată părere este aceea care nu este spusă sau ascultată.
JA: Care ar fi primele trei priorităţi spre care v-aţi apleca pentru binele oraşului în care convieţuim?
V.A.: Educaţia este foarte importantă. Ea porneşte din sânul familiei şi continuă în unităţile de învăţământ, acolo unde nu se predă doar materie, ci este locul de asimilare a culturii, valorilor şi principiilor sănătoase. Ca reprezentant al comunităţii maghiare îmi doresc să reuşim să păstrăm grădiniţele şi şcolile cu predare în limba maghiară din cartiere, care ne ajută la păstrarea identităţii maghiare şi menţine Aradul printre oraşele multiculturale. Sportul de masă reprezintă o altă prioritate. Foarte puţini arădeni au posibilitatea să practice sportul de agrement în condiţii corespunzătoare. Avem doar un teren de atletism (Gloria) şi unul multifuncţional (Ioan Marconi, fostul Slavici). Din această cauză am fost şi eu pus în situaţia ca timpul de deplasare la terenul de sport să fie egal sau mai mare ca timpul petrecut pe teren. Avem echipe şi sportivi care ne reprezintă cu cinste la nivel naţional şi internaţional, ei sunt exemple pentru copii noştri. Dar acestor copii trebuie să le asigurăm condiţii corespunzătoare pentru a juca fotbal, afară, în aer liber, şi nu în faţa consolei de joc. O soluţie ar fi identificarea unor terenuri în cartierele oraşului, unde se pot amenaja terenuri de sport multifuncţionale. Ştiu că e nevoie de sume importante de bani, dar nici o investiţie în sănătatea copiilor noştri nu este prea mare. În fine, îmi doresc un oraş sustenabil. Întrucât numărul autovehiculelor va crește cu siguranță, se impune de urgență sistematizarea circulației rutiere pentru eficientizarea și creșterea nivelului de siguranță în trafic. O suluție poate fi adoptarea sensului unic pe cât mai multe străzi, unde am avea un trafic fluent, mai sigur și locuri de parcare. Atât bicicliștii cât și pietonii vor câștiga în siguranță prin adoptarea circulației pe sens unic. Pe aceste străzi se pot crea adevărate piste pentru bicicliști. Apoi semaforizarea inteligentă poate crea unda verde de circulație, reducând timpul pierdut în trafic și sporind siguranța.
JA: Care este procentul pe care îl va obţine UDMR la alegerile din luna iunie şi câţi consilieri locali veţi avea în următoarea legislatură?
V.A.: Procentul nostru va depinde şi de prezenţa generală la vot. Scopul nostru este să rămânem cu cele două locuri în CLM, dar cu o mobilizare exemplară şi prin unitate putem să ne gândim chiar la trei locuri de consilieri. Personal, îmi propun să fiu un consilier gospodar, apropiat de oameni şi sper să conving şi să obţin voturi de la cât mai mulţi cetăţeni ai Aradului.
JA: Care este strategia UDMR: Va intra într-o alianţă politică pentru a forma o majoritate sau va rămâne pe cont propriu?
V.A.: E prea devreme să vorbim despre alianţe în viitorul CLM. Toate discuţiile se vor purta după ce alegătorii îşi vor da votul şi vom cunoaşte distribuţia noului Consiliu. Îmi doresc o majoritate care să reprezinte interesele cetăţeanului şi care să administreze acest oraş spre binele tuturor, indiferent de naţionalitate, religie sau apartenenţă politică.
JA: Un gând la final…
V.A.: Vreau să le transmit arădenilor că este important să îşi exercite dreptul la vot pe 9 iunie. Noi, cei de la UDMR, ne dorim să fim reprezentaţi bine numeric, atât pe plan local, cât şi în Parlamentul European. Mesajul meu este concis şi limpede: mobilizare şi unitate!
Trimite articolul
Xmult succes
Ce cautati voi aici?banuiesc ca ati vrut sa candidati intre mako si austria pe undeva