ARAD. Filmarea în care o elevă de 14 ani este bătută de mai mulţi copii, publicată de ziarul nostru, are încă ecouri. Un grup de lucru a luat fiinţă la nivelul judeţului Arad, grup de lucru care îşi propune combaterea violenţei în şcoli.
„Evenimentele mediatizate săptămâna trecută, în care un grup de eleve au lovit și au abuzat o altă elevă, au stârnit un val de emoție și au atras atenția asupra violenței din școli. Deputatul Sergiu Bîlcea a lansat o invitație pentru o dezbatere legată de această problemă instituțiilor și organizațiilor care au atribuții în acest sens”, se arată într-o informare a PNL Arad.
La sediul Consiliului Județean, au participat vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc, inspectorul şcolar general Marius Göndör, inspectorul școlar pentru copii cu probleme speciale Camelia Moler, inspectorul pentru învățământ special Zagorka Milencovici, directorul DGASPC Arad Erika Stark, șeful de serviciu din cadrul DGASPC Sorin Macavei, reprezentantul asociației părinților, Sorin Hoară, și reprezentantul IPJ Arad, de la Biroul Siguranță Școlară, Ovidiu Nădrăguță.
„Scopul acestei prime întâlniri este acela de a lucra împreună pentru reguli și practici care să prevină și să combată violența în școli, nu acela de a investiga fapte din trecut. În urma discuțiilor foarte constructive, am căzut toți de acord că violența în școli este un fenomen vechi care va continua în viitor, dar trebuie tratat cu mare atenție și cu instrumente mai bune. Există numeroase campanii de informare în școli legate de violență și fenomenul bullying, vom încerca să găsim forme în care să susținem și mai mult această formă de educație, inclusiv prin organizații non-guvernamentale. Experiența tuturor acestor instituții este aceea că elevii violenți vin cu probleme de acasă, din familie, din societate care se reflectă și în școli. Există un program Școala pentru Părinți, prin care se acordă consultanță părinților copiilor cu probleme, dar este pe bază de voluntariat. Ne gândim la un proiect de lege care să oblige copiii cu probleme de comportament și părinții lor să participe la programe educative, așa cum este cazul recent al celor cu probleme penale. Impresia generală este aceea că libertatea elevilor a câștigat mult, dar există și consecințe nefaste, printre care lipsa instrumentelor instituțiilor de a sancționa cu adevărat comportamentul violent în școli. În perioada următoare, voi lucra împreună cu toate instituțiile care au răspuns apelului meu, cu părinții și cu elevii, pentru îmbunătățirea cadrului legal, practici și proiecte care să permită combaterea violenței în școli”, a declarat, după întâlnire, deputatul PNL Sergiu Bîlcea.
Trimite articolul
Xmilenkovici si stark doi dinozauri ce ar trebui sa lase sa intre sange nou in institutii. Lipsite de ori ce compasiune fata de copii speciali singura lor misiune e sa tina de scaune cu orice cost.