ARAD. Pentru că rezolvarea vine greu, deși cei de la poliția locală se străduie, așa cum pot și știu ei, să schimbe situația, Inspectoratul de Poliție Județean Arad a apărut în peisaj cu o campanie de prevenire și informare a cetățenilor, care „are ca scop stoparea fenomenului antisocial de cerșetorie, pe raza municipiului Arad, fiind constatată o creștere a numărului de persoane care apelează la mila publicului, în scopul obținerii de foloase materiale și de cele mai multe ori persoanele care practică cerșetoria se află sub influența băuturilor alcoolice, încalcă normele de conviețuire socială, afectând siguranța cetățenilor și imaginea orașului.” se arată într-un comunicat al IPJ Arad.
Desigur, la fel ca și în cazul patrulei zilnice de pe Mețianu, măsurile vin mai mereu în urma „protestelor” arădenilor, e drept că în online, și a articolelor din presă, de parcă cei care ar trebui să vegheze la siguranța noastră, trăiesc într-un univers paralel și nu se confruntă cu aceleași realități zilnice.
Polițiștii și-au stabilit ca obiective în această campanie: asigurarea unui climat de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale, promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană a orașului. Și pentru că de cerșetori e greu de scăpat prin alte mijloace, grupul țintă al campaniei este segmentul de populație care și-a făcut un obicei din a da bani oamenilor străzii, care până la urmă, sunt ținuți aici și de darea de mână a arădenilor.
Concret, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul I.P.J. Arad, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad au desfășurat o activitate preventivă în zona centrală a municipiului. Polițiștii au stat de vorbă cu arădenii, care au dorit să împărtășească opiniile lor cu privire la fenomenul cerșetoriei, au transmis aspectele legale și conduita recomandată de normele de conviețuire socială pentru a nu încuraja oferirea de bani sau bunuri persoanelor care apelează la mila publicului.
Nu putem decât să sperăm că, până la urmă, toate aceste activități vor avea efectul scontat și, dacă s-ar putea, pe termen lung, pentru ca Aradul să fie orașul pe care ni-l dorim cu toții.
FOTO: IPJ Arad
Trimite articolul
XF bine dar de ce trei la un loc cNd lot sa acopere 3 locuri diferite?
S-au dus din centru in cartiere si rascolesc containerele de gunoi, isi fac nevoile la platformele gospodaresti, cand pot ocupa abuziv subsoluri sau cladirile depopulate facand din ele depozite de gunoaie si paduchelnite.
Si pretindeti ca burtosii aia sunt in stare sa prinde vreun hot sau un talhar ?
Oare vreo patrula de politie mai verifica noaptea BENZINARIA MOL de pe Iuliu Maniu,sa auda cum isi tureaza unii minute in sir motoarele in timp ce muzica urla, ei discuta strigand cu prietenul-benzinar aflat in tura ? Si niciunii nu tin cont ca foarte aproape sunt blocuri, unde locatarii ar dormi. ca deh, e noapte si se presupune ca dimineata ar trebui sa ajunga la muncă odihniti.
-
Ai incercat sa chemi politia pe ei?
-
A nu, nici vorbă, asta e un lătrău si un plângăreț calificat
-
Mereu mi-au provocat repulsie politistii grasi. E ca si cum ai avea un dentist stirb.