“Am decis că polițiștii locali trebuie să patruleze mai mult pe străzi, pedestru, pentru a fi mai aproape de oameni și de nevoile lor! Așadar, de astăzi, agenții Poliției Locale vor folosi mașinile de serviciu doar atunci când trebuie să intervină la sesizări!”, scrie Lazăr Faur pe facebook.
Unul dintre motive ar fi că, în ultima perioadă, s-au înmulțit sesizările venite din partea arădenilor, care semnalează, în primul rând, prezență în număr tot mai mare a oamenilor străzii, care devin uneori agresivi.
Trimite articolul
XIn sfârșit. Acuma poate mai văd și ei neregulile, că din mașină nu vedeau mai nimic.
-
Stai linistit ca ei nu vad din cauza fisei postului!
Daca ar sti unii din ei sa si vorbeasca cu oamenii, sa i-si aranjeze tinuta si sa lase nasul pe sus ca cei ajunsi mari politisti veniti din angajati ai fostului magazin Real….poate se va schimba ceva. Atata timp cat nu stiti ce aveti de facut si cum sa lasați fumurile si aerele deoparte…sunteti praf.
-
Cine vorbea!
Își rupeau coloana asa stăteau unii în mașini…..numa la besini zici ca erau în rodul de seara al maestrului Bibi
Ar trebui să stea și în parcul de lângă colegiul Economic se întâmplă lucruri acolo!!
-
Bine ca nu se intampla altceva!
Trebuie deposedați de Dustere și trecuti la bocanci Perpedes. Plin de hoti și drogati în centru și ei dorm în cafenele pe coate. Nici mirlani din IPJ nu sint departe și ei trebuie să-și revizuiască zonele prin teritoriu.
Cum pot doi sa patru leze?
-
2 oameni x 2 picioare/om = 4 picioare. Sa patru leze cu cele patru picioare din dotare
-
Ei nu patru leze. Ei patru lezeZE
Foarte bine ca i-a pus sa patruleze per-pedes;prea erau boierosi!
Vă mulțumim frumos!
Statul în mașină creste colesterolul și iar nu e bine.
Ce sa patruleze?Patruleaza doar cei care nu sunt in gratii.Ceilalti merg si dorm pe Voinicilor…dau cate o amenda si gata munca.Nu vin pe Saguna sa vada traficul.Nu merg la scoli sa ii protejeze pe copii.Sunt niste angajati ai primariei care doar consuma nu aduc nici un beneficiu nu asigura nici o siguranta sau incredere cetatenilor.
-
Aceasta este una dintre multele bube ale aristocratiei capitaliste: cat mai multe gasti de trantori,periodic cer mariri de salarii, se plang ca nu au dotari,iar cand apelezi la ei, ii deranjezi,le semnalezi o problema, iar ei te cauta pe tine care i-ai chemat ,sa vada daca nu ,cumva, te pot depista ca esti in evidente ca figurand in carantina covid!
Fostii militieni de dinainte de 89 cum puteau sa asigure ordinea publica? Nici nu cereau mereu mariri de salarii, nici nu se plangeau ca nu au dotari(aveau o Dacia ca masina de serviciu si un pistolet Carpati),actionau prompt si infractionalitatea era mult,mult mai mica decat acum!
Spre comparatie, acum, avem asa: Politia natiolnala, Politia locala, ,Jandarmeria,Politia de frontiera, SRI si atatea firme de paza(private) si… infractionalitatea este infinit mai mare! Ceva putred zace in Danemarca..
-
Nu are legatura cu capitalismul, aici e vorba de mentalitate si de civilizatie. In alte tari capitaliste cum de nu se sta? Romanului ii trebuie frica sa isi faca treaba. E valabil in toate posturile, nu doar la bugetari. Noi nu stim sa fim civilizati si sa ne facem treaba pentru care suntem platiti, noua ne place sa ne plangem si sa ne ascundem sa pierdem vremea. La fel ar fi facut si pe vremea lui Nicu, dar le-a fost frica, exact cum celor plecati in strainatate le e froca si isi vad de treaba de frica sa nu fie dati afara (nu degeaba peste tot e plin de romani angajati).
-
ATENTIE, la noi este o aristocratie de tip capitalist!Asta e altceva,Nu compara cu capitalismul occidental..La noi, toti se comporta de parca ar stat in stat..Solutia este tot la organizarea militieneasca a lui tov Nicu !
-
-
Păcat!……nu se mai rentează să fi angajat la miliția locală, afară-i frig, vântu bate uneori, vara-i prea cald, soarele bate tare uneori…..nu, nu se mai merită….. trebuie să-mi caut eventual un post la birou, pe undeva. Dar stai, stai să număr cât $$$ am strâns, oare am destui să dau pentru transfer la un loc mai călduț!?
…..ah, ah…. ardă-vă jaru de milițieni analfabeți!
Sa faca un post de politie la Boul Rosu sau sa stea non stop acolo nu inteleg de ce nu se monteaza camere de supraveghere performante cu supraveghere ca in alte tari in zone cheie unde sint plin de boschetari se cunoaste situatia dar cred ca nu se doreste rezolvarea ei!
-
Este un post în spate la Profi unde vin și pierd vremea pe la jocuri, la superbet și mozart este plin de militieni locali. Grecia kino, 6/48 sa treaca timpul.
-
Predestinata locatie ai ales!
Hai să dau o idee “onorabililor” șefi, de la Poliția Locală/Primarie:
– arondați unei patrule, O ZONĂ FIXĂ, timp de cel putin 1 an;
– nu mai “evaluati” Polițiștii pe baza cuantumului de AMENZI DATE, ci doar pe baza GRADULUI DE DISCIPLINĂ și SIGURANTĂ, din Zona arondată !
– de multe ori, un Avertisment inteligent dat sau o Muncă în Folosul Comunității, valorează mai mult ca 10 amenzi date *mau ales la cei care nici nu au din ce plati);
– poate, astfel, se va forma o legatură mai umană intre Polițist și Cetățean, daca acesta nu vede în Polițist un Bau-Bau, care are unicul scop de “a-l fute”, ci UN COLABORATOR REAL în a face lucrururile SĂ FUNCȚIONEZE CORECT și CIVILIZAT, în zona care i-a fost repartizată. 😉
-
Propunerea cred ca este foarte buna și ușor de pus în practica,dacă se dorește intr-adevăr. Și niște lecții de educație, menite sa suplinească ori sa completeze cei șase ani de acasă.
-
FOARTE BUNA SUGESTIE LA CARE SUBSCRIU SI EU
-
-
Amenzile se dau ca sa te disciplineze! Daca tu ai comis o contraventie, vrei sa fii pupat pe crestet si felicitat? Decat sa iau o amenda si sa dau banii la stat, mai bine ii folosesc pentru mine.
-
Mda… se vede ce disciplintati sunt cocalarii cu bani pe care ii doare undeva de amenda… sigur amenda e calea spre civilizatie.
-
Economie la buget. Oricum unul tinea de volan si altu era cu facebook-ul. Poate mai dau din sunci jos. Poate fac si ceva patrula pe mal, ca-s multi cu caini fara botnita printe copiii si scutere mai nou, fara sa mai zic de biciclisti…..
-
Bine ca nu era de la MAI, ca ala de la volan era si cu telefonul la ureche in timp ce conducea!
Va salut dn primar.Am mai sesizat la dvs faptul ca pe str Tarafului e foarte multa muzica,galagie ,insecuritate. Si intradevar ,un timp se patrula mai des,acum au lasat mai moale cu vigilenta dnii Pilitisti locali. Daca vin,stau mai mult in alimentara de la intrarea pe str Tarafului. De asemenea ,in unul din cele doua blocuri noi,in cel de langa alimentara,se fac chefuri aproape saptamana de saptamana ,mai ales in wekeend. Oare nu s ar putea trage la raspundere cei care fac galagie,si care stau in chirii foarte ieftine,si pe banii nostrii. Eu merg dimineata la lucru,ei dorm pana la ora 2. Stau pe banci toata ziua,nu pot fi trimisi la lucru la curatenia urbei?va multumesc respectuos.
-
Daca ai sesizat aici, nu vedem decat noi! Sesizarea catre Primarie se face pe alt site!
-
Cei de la camera 5 sint praf și pulbere. Omul știe unde sa plaseze drama. Multe din sesizări sint efectiv aruncate la tocat sau sustrase în mod intentionat de către cartelele și căței din badocul 5
-
Ar trebui dati jos prin abrogarea legii 155/2010. Si jandarmii prin abrogarea legii 550/2004!
Bingo!!!!!
-
S-a stricat BINGO! Mai are cineva BINGO, daca nu, continuam pana la LINIE! Halbere corecte! Continuam pana la Coniac-Canotaj!
Era si cazul. Ca doar se plimbau in SUV-uri toată ziua și combustibilul si masinile alea oare din ai cui bani se cheltuiau?? Ai nostri oare??
FOARTE BUNA SUGESTIE LA CARE SUBSCRIU SI EU
Dacă-i ordin, cu plăcere, să trăiți!
putoriile au fost date jos din masina!!!!!
se suie inapoi putoriile! militienii dracului! mergeti naibii si faceti ceva util !porci naibii!
EU ZIC sa-i ntrimitem ,, de tot .. la plimbare … adica desfintata politia locala si …… daca tot ii platim ca sa ne bata cand iesim la proteste sa faca bine JANDARMERIA sa patruleze pe strazi !!
Da romi care locuiesc de un deceniu chiar in zona aceaa unde întoarce tramvaiul spre alfa venim din fantanele si de la autobuz pana spre școala suntem agasați de aceste bande de excrocilor deja realizatiii ce măsuri mai drastice se vor lua ajutorul social e doar de a fi si mai napastuitiiii….????? Măsuri dure luate la nivel de sociallllll
Mersul pe jos face piciorul frumos ! PUTORILOR ORDINARE !
Activitatea fizica nu trebuie sa fie complicata. Ceva la fel de simplu cum este mersul pe jos timp de 30 de minute, in ritm alert, in fiecare zi sau in cele mai multe zile din saptamana, te va ajuta sa traiesti o viata mai sanatoasa.
Mersul pe jos este o activitate fizica cu impact redus, care poate fi introdusa cu usurinta in rutina de zi cu zi, poate fi facuta in orice moment al zilei si in ritmul ales de tine. Este gratuit, nu necesita echipament sofisticat sau antrenament special. Nu ai nevoie decat de o pereche buna de pantofi de sport. Incepe de azi!
Beneficiile mersului pe jos
Mersul pe jos regulat are o serie de beneficii importante pentru corpul si mintea ta:
Arde caloriile si te ajuta sa slabesti sau sa-ti mentii o greutate sanatoasa
Creste conditia fizica a inimii si plamanilor
Reduce riscul de aparitie sau controleaza diverse afectiuni, cum ar fi boala coronariana, hipertensiunea arteriala, accidentul vascular cerebral si diabetul de tip 2
Imbunatateste nivelul de colesterol „bun” – HDL- colesterol
Scade riscul aparitiei unor cancere (ca de exemplu, cancerul de colon)
Imbunatateste functia sistemului imunitar
Intareste oasele si tonifica musculatura
Imbunatateste echilibrul si coordonarea
Imbunatateste calitatea somnului si te energizeaza
Reduce stresul, imbunatateste starea de spirit si creste stima de sine
Stimuleaza creativitatea
Cu cat mergi in ritm mai alert, mai mult si mai frecvent, cu atat beneficiile sunt mai mari.
Mergi pe jos 30 de minute in fiecare zi
Recomandarea societatilor medicale este sa mergi pe jos cel putin 30 de minute, in ritm alert, in cele mai multe zile din saptamana. „Alert” inseamna ca poti vorbi in timp ce mergi, dar nu poti canta. Daca programul nu-ti permite acest timp, poti merge in mai multe sesiuni mai scurte (de exemplu, 3 sesiuni de cate 10 minute fiecare), de-a lungul zilei, insa nu renunta! Orice activitate fizica practicata cat de putin este mai buna decat sedentarismul.
Daca inainte nu ai facut exercitii fizice in mod regulat, este recomandat sa incepi treptat. Poti porni sa mergi cinci minute pe zi in prima saptamana si apoi poti mari timpul cu inca cinci minute la fiecare alta saptamana pana cand vei ajunge la cel putin 30 de minute de mers pe jos. Pentru a obtine beneficii si mai mari pentru sanatate, tinteste 60 de minute de mers pe jos in majoritatea zilelor saptamanii. Cand esti pregatit, fixeaza-ti ca obiectiv sa faci 10.000 de pasi pe zi.
Mergi la medic pentru un control medical inainte de a incepe un nou program de fitness, mai ales daca ai peste 40 de ani, esti supraponderal sau nu ai facut miscare de mult timp.
Invata tehnica de mers corecta
Transformarea mersului obisnuit intr-o activitate fizica necesita o postura buna si miscari facute intr-un anumit mod. Cum trebuie sa arati cand mergi:
Capul este ridicat. Priverea este catre inainte, nu catre pamant. Barbia este paralela cu solul.
Gatul, umerii si spatele sunt relaxate
Bratele se balanseaza usor, cu cotul putin indoit. Este recomandata o usoara miscare intentionata inainte si inapoi a bratelor. Umerii se misca natural.
Muschii abdomenului sunt usor incordati si spatele este drept, nu arcuit spre inainte sau inapoi.
Mergi uniform, calcand pe picior mai intai cu calcaiul si apoi ruland spre varful picioarelor.
Echipeaza-te adecvat
Alege pantofi de sport care sa-ti sustina bolta piciorului, sa-ti prinda ferm calcaiul si sa aiba o talpa flexibila care sa amortizeze socurile la contactul cu suprafata de mers. Poarta haine confortabile si adecvate tipului de vreme. Daca obisnuiesti sa mergi seara sau dimineata devreme, cand este intuneric, poarta culori vii sau imbracaminte cu banda reflectorizanta pentru vizibilitate.
Alege traseul
Alege un traseu pe langa locuinta ta sau pe langa serviciu, astfel incat sa-ti fie la indemana sa faci aceasta activitate. Sau daca este posibil, alege un loc pitoresc, cum ar fi sa mergi prin parc, prin padure sau pe o plaja. Ori de cate ori este cu putinta, mergi pe iarba mai degraba decat pe asfalt. Evita trotuarele cu gropi sau denivelari, aleile cu copaci cu crengi joase sau gazonul neuniform.
Incalzeste-te si relaxeaza-te inainte si dupa mers ca sa eviti traumatismele
Cel mai bun mod de a te incalzi este sa mergi intr-un ritm incet. Incepe fiecare plimbare intr-un ritm linistit pentru 5-10 minute pentru a incalzi muschii si a-ti pregati corpul pentru activitatea fizica. Apoi creste viteza de mers. La sfarsit, mergi din nou incet pentru 5-10 minute si fa cateva exercitii usoare de intindere a muschilor gambelor si coapselor, mentinand pozitia muschiului 20 de secunde. Daca simti durere, relaxeaza-te.
Fa din mersul pe jos parte din rutina de zi cu zi
Incearca sa mergi pe jos la aceeasi ora in fiecare zi, astfel incat mersul sa devina o obisnuinta. Pentru unele persoane, a merge impreuna cu altcineva sau a face parte dintr-un club, le poate ajuta ca aceasta activitate sa devina una constanta. Pentru alte persoane, tinerea unui jurnal de activitate va face ca mersul sa fie mai usor de continuat.
Poti introduce mersul pe jos in cadrul activitatilor de zi cu zi:
Daca faci naveta, coboara din autobuz cu 1-2 statii mai devreme si mergi pe jos pana la serviciu
Parcheaza mai departe de birou si mergi pe jos acea distanta
Urca scarile in loc sa iei liftul
Mergi pe jos la magazinele locale
Scoate afara cainele (si ofera-te sa faci asta si pentru cainele vecinului tau)
Urmareste progresul
Inregistreaza cu ajutorul unui pedometru numarul de pasi pe care ii faci in fiecare zi, distanta pe care o parcurgi si in cat timp. Asta te poate ajuta sa urmaresti progresul si poate fi o sursa de motivare pentru a continua acest obicei. Gandeste-te cat de bine te vei simti cand vei vedea cati kilometri ai parcurs in fiecare saptamana, luna sau an.
Pastreaza-ti motivatia pentru a continua
Iti trebuie initiativa pentru a incepe o activitate fizica si angajament pentru a o continua:
Planifica reusita – incepe cu un obiectiv simplu, cum ar fi „Voi face o plimbare de 10 minute in timpul pauzei de pranz”. Cand asta devine o obisnuinta, stabileste un nou obiectiv, cum ar fi „Voi merge pe jos 20 de minute dupa ce termin munca”.
Variaza rutina – foloseste trasee diferite pentru varietate.
Mergi impreuna cu altcineva – astfel, activitatea fizica va deveni mai placuta si o ocazie de interactiune sociala agreabila.
Nu renunta – chiar daca sunt zile in care nu poti sa te tii de program, aminteste-ti cat de bine te simti cand activitatea fizica este parte din rutina ta zilnica si reia mersul pe jos.
Surse de informatie:
http://www.health.clevelandclinic.org
http://www.mayoclinic.org
http://www.healthline.com
Text: Dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Content Writer
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/mersul-pe-jos-este-benefic-pentru-sanatatea-ta