În scurta perioadă de când se află la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, Cristian Gavra a izbutit câteva realizări notabile. Astfel, anul bugetar 2017 a fost încheiat fără datorii, în plus recuperându-se clienţii neîncasaţi, veniturile proprii crescând cu 20%. De asemenea a fost înlocuit filtrul bacteorologic şi s-au efectuat reparaţii la acoperiş şi la instalaţiile sanitare de la Bazinul de înot „Delfinul”. Acolo unde, iubitorii de sport din Arad vor avea parte de o plăcută surpriză în luna lui Mărţişor. De departe, însă, cea mai importantă realizare ar fi declararea eligibilă a celor două solicitări înaintate Companiei de Investiţii (CNI).
După 34 ani!
Înregistrată cu numărul 1659 din 12.02.2018, prima solicitare face referire la includerea în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social – Subprogramul: „Bazine de înot” pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizare şi dotare bazin de înot acoperit Delfinul din Arad”. Dat în folosinţă în 1984, bazinul „Delfinul” cuprinde: un bazin de înot de 50m lungime, tribune cu 500 locuri, 5 vestiare, un bazin de recuperare, saună uscată, sală de culturism şi sală de gimnastică aerobică. Dintre solicitările către CNI, amintim: reabilitare căi de evacuare în caz de incendiu şi sistem hidranţi; adaptarea clădirii şi a spaţiului interior la nevoile persoanelor cu handicap (rampe de acces, elevator şi platforme speciale pentru acces în incinta bazinului, amenajarea de grupuri sanitare specifice); reabilitare acoperiş şi extindere instalaţie de încălzire; instalaţie electrică şi sistem de iluminat interior a bazinului; reabilitare duşuri, vestiare şi căi de acces; anveloparea termică a clădirii, etc.
S-ar împlini un vis!
Inaugurată în urmă cu 40 ani, „Polivalenta” arădeană (capacitate de 1 500 locuri) necesită o schimbare la faţă. Iar solicitarea DJST Arad – numărul 1658 din 12.02.2018 – către CNI vizează includerea în Subprogramul „Săli de sport” pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare, modernizare şi dotare Sala Sporturilor Victoria din Arad”. Dacă da deveni eligibilă, ar împlini un vis al conducătorilor care s-au perindat la conducerea sportului arădean după Revoluţie.
Proiectul urmăreşte, printre altele: reabilitare căi de evacuare în caz de incendiu şi sistem hidranţi; adaptarea clădirii şi a spaţiului interior la nevoile persoanelor cu handicap; reabilitare acoperiş, instalaţie de încălzire şi instalaţie electrică; reabilitare suprafaţă de joc, vestiare, băi şi grupuri sanitare; anveloparea termică a clădirii. În privinţa dotărilor se solicită: tabelă electronică multisport conform normelor federaţiilor de baschet, handbal, volei, tenis, mini-fotbal, badminton şi gimnastică; panouri baschet, porţi handbal, fileu volei, tenis şi badminton şi scaun arbitru, aparatură gimnastică artistică; sistem electronic acces sportivi şi public (turnicheţi), etc.
Optimist
Iniţiatorul acestor solicitări, directorul executiv al DJST Arad, Cristian Gavra, este optimist: „Aşteptăm să vedem dacă solicitările vor fi declarate eligibile pentru a intra în etapa următoare, întocmirea documentaţiei pentru demararea investiţiei. Sunt încrezător că cel puţin unul dintre proiecte va demara în viitorul apropiat. Aceste investiţii sunt necesare, ţinând cont de vechimea acestor baze sportive de interes naţional, pentru a fi aduse la standardele impuse de federaţiile de specialitate internaţionale şi naţionale”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!