Condus de subprefectul Marius Sulincean, CJSU a adoptat, sâmbătă, hotărârea nr.50, prin care „se trasează anumite sarcini instituțiilor cu atribuții în situațiile de urgență”. Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad va dispune activarea grupelor operative, prealertarea turelor libere pentru a se prezenta în timp cât mai scurt la sediile subunităților, verificarea mijloacelor de intervenție, prealertarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență.
Totodată, pompierii vor alerta și populația, prin intermediul mesajelor de tip RO-Alert, un astfel de mesaj urmând să fie transmis, din nou, la ora 14.
„Conducerile Serviciului Județean de Ambulanță Arad, U.P.U.-SMURD Arad și I.S.U. Arad vor lua măsuri pentru suplimentarea personalului de intervenție și prim-ajutor, asigurarea operativităţii tuturor mijloacelor din înzestrare, cu accent pe cele utilizate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pentru stingerea incendiilor sau intervenției la accidentele pe căile rutiere sau feroviare”, transmite Instituția Prefectului Județului Arad.
„Sperăm ca furtunile așteptate pentru această după-amiază să nu provoace mari pagube, însă este de datoria instituțiilor reprezentate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și în comitetele locale să fie pregătite și să își crească în mod corespunzător capacitatea de intervenție. Fac un apel tuturor reprezentanților instituțiilor publice din județ, inclusiv primarilor și personalului din serviciile edilitare ale primăriilor, chiar dacă este sâmbătă, să acționeze cu promptitudine în caz de nevoie și să vină rapid în sprijinul populației sau al cadrelor ISU”, a declarat subprefectul județului Arad, Marius Sulincean.
Maiorul George Pleșca, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad a transmis că „Începând cu ora 14, din ordinul inspectorului șef, o tură liberă de la fiecare subunitate se va prezenta la serviciu pentru suplimentarea cu încă 150 de pompierii a forțelor care sunt în serviciul astăzi”.
Pompierii le recomandă oamenilor să se adăpostească în spații interioare, pentru aevita riscul lovirii de către obiecte, pomi, crengi, stâlpi etc. „Dacă ești într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așază-te ghemuit, pune mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi. Fă-te o ţintă cât mai mic posibilă și redu cât poți de mult contactul cu pământul. Nu te întinde pe pământ! Evită: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc. Dacă te afli în pădure, căută adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi. Dacă ești într-o zonă deschisă, mergi spre o zonă joasă, precum o vale. Dacă ești pe un lac, ajungi la mal de urgenţă şi adăpostește-te imediat” – sunt recomandările de pe www.fiipregatit.ro, în caz de furtună.
Trimite articolul
XCod rosu de vrajeala, au cazut doi stropi de ploaie !!!
-
altii tin sedinte pe tema asta
Din cauza ploii nu mi am cumparat atv