ARAD. Pompierii arădeni au început verificările pe cele două secții de anestezie și terapie intensivă destinate tratării bolnavilor de Covid-19, în urma ordinului transmis de către Departamentul pentru Situații de Urgență. Din trei în trei ore, un pompier din cadrul ISU Arad controlează, cu un aparat special, concentrația de oxigen din cele 15 saloane, care nu trebuie să depășească limita maximă admisă, de 23 la sută.
“Verificăm, din trei în trei ore, concentrația de oxigen din secțiile ATI ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad situate la spitalul TBC și în clădirea fostului spital municipal, iar la o concentrație peste limita admisă se procedează la aerisirea saloanelor. Deocamdată, au existat două saloane în care concentrația a urcat spre 24 la sută, ambele la municipal. După aerisirea spațiilor, concentrația a scăzut, dar s-a identificat și remediat și defecțiunea existentă la două furtunuri, care a provocat creșterea nivelului”, a declarat lt.col. George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.
Pe lângă măsurarea concentrației de oxigen, pompierii arădeni mai verifică periodic și căile de evacuare care nu trebuie să fie blocate sau îngustate, instalația electrică, existența stingătoarelor şi a hidranţilor interiori, dar şi modul în care se face încălzirea secţiilor, în vederea eliminării mijloacelor neomologate.
La rândul său, Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, a explicat că valorile de oxigen sunt permanent monitorizate și de către personalul medical de pe secții, cu ajutorul unor dispozitive mobile.
Măsuri noi
Noile măsuri au venit în urma solicitării Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara de a fi păzit de o mașină de pompieri, de teama izbucnirii unui incendiu, având în vedere vechimea clădirii și precedentul de la Constanța. Exemplul a fost urmat și de alte spitale din țară, fapt care l-a determinat pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să intervină în această problemă. Acesta a declarat că nicăieri în lume nu se păzește spitalul cu autospeciala de stingere a incendiilor, astfel că s-a ajuns la „paza” secțiilor cu un pompier și un aparat care măsoară concentrația de oxigen.
Trimite articolul
XHa ha …dar nu pot verifica concentratia din plamanii bolnavilor.
In timp ce in Romania se administreaza 5-7 l de oxigen pe zi per bolnav, in Germania este permis maxim 3 l si asta doar la cei grav afectati de boala.
Medicii din linia 1 si presa libera… mana in mana cu politicienii corupti
In fiecare spital cu probleme, cite un pompier de serviciu care sa verifice rețeaua de electricitate și oxigen. Dat cite o muie la toate muistele care conduc spitalele după urechea politica.
Bine ar fi daca tot sunt in zona- sa mearga pompierii la magazinele de pe Banul Maracine si sa puna furtunul cu mare presiune pe drogatul ce face in jur o murdarie de nedescris si chinuie un catel cu scopul de a cersi de la cumparatori bani de doza zilnica de drog. Daca nu primeste, ori ii injura pe toti, ori tine discursuri despre lipsa de compasiune a oamenilor. Politia e singura care ii arat intelegere si compasiune lasandu-l sa isi faca numarul si murdaria .
Treaba asta cu verificatul din 3 in 3 ore este o frectie la piciorul de lemn.Ce poate vedea pompierul respectiv la verificare ca spitalul nu arde inca?Sau in cazul unei catastrofe doamne fereste sa existe un tap ispasitor.Daca pe o linie sau priza care este prevazuta pentru 16 amperi bagi consumatori de 100 de amperi si instalatia din perete din 1800 toamna cum sa nu se intample incendi