Se anunţase un weekend cu două atenţionări meteorologice cod galben de vreme rea. Două zile – sâmbătă şi duminică – cu vânt puternic şi zăpadă, ninsorile fiind aşteptate în special în zona montană din judeţ. Vijelia ce s-a abătut peste Arad i-a luat însă prin surpindere pe mulţi oameni. Tineri şi bătrâni deopotrivă, au spus că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor.
În timp ce mai toată lumea stătea acasă la căldurică, cineva a trebuit să acţioneze pentru repararea stricăciunilor sau pentru îndepărtarea pericolelor cauzate de vreme. Pompierii. Ei sunt eroii din acest weekend.
„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Vasile Goldiș> al județului Arad au fost solicitați să intervină sâmbătă, 4 februarie 2023, în intervalul orar 16:00-21:00, la 18 misiuni în sprijinul comunității la nivelul municipiului Arad. La intervenții a fost alertat Detașamentul de Pompieri Arad cu următoarele forțe și mijloace: o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi, o autospecială de lucru cu apă și spumă, un efectiv de 10 subofițeri” – transmite ISU Arad.
Misiunile din municipiu
Iată intervenţiile din municipiu: *degajarea unui copac căzut pe alee, pe strada Barbu Lăutaru; *degajarea unui copac căzut pe sosea, pe strada Nicolae Alexici; *degajarea unor elemente de construcție cu pericol de cădere, pe străzile: Mărășești, Calea Aurel Vlaicu, Banu Mărăcine, Nicolae Grigorescu, Piața Sporturilor și Bulevardul Revoluției; *degajarea unui copac căzut pe șosea, pe strada Școalei; *degajarea unui copac căzut pe o casă, pe strada Flacăra; *degajarea unui aparat de aer condiționat care prezintă pericol de cădere de pe fațada clădirii Spitalului Județean Arad; *degajarea unor elemente de construcție de pe acoperișul unui bloc de locuințe, pe Calea Radnei; *degajarea unei bucăți de policarbonat desprinsă de pe acoperișul stației de tramvai din zona Gării; *degajarea unui copac căzut peste firele de curent, pe strada Elena Drăgoi; *degajarea unui copac căzut peste liniile de tramvai din zona Podgoria; *degajarea unui copac care prezintă pericol de cădere pe o casă, pe strada Poetului; *îndepărtarea unui panou publicitar care prezintă pericol de cădere pe partea carosabilă, pe Calea Radnei; *îndepărtarea unor elemente de construcție de pe fațada unui bloc de locuințe, pe Calea 6 Vânători.
Intervenţiile pompierilor voluntari
De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în județul Arad, astfel: *SVSU Curtici a intervenit în orașul Curtici pentru degajarea unui copac căzut pe șosea; *SVSU Șofronea a intervenit în localitatea Sânpaul pentru degajarea unui copac căzut peste cabluri electrice; *SVSU Pecica intervenit în localitatea Turnu pentru degajarea unui copac căzut peste cabluri electrice; *SVSU Vinga a intervenit în localitatea Mănăștur pentru degajarea unor copaci căzuți peste firele de curent.
Doar pagube materiale
„În urma acestor evenimente au fost înregistrate strict pagube materiale” – transmite ISU Arad.
Reprezentanţii Inspectoratului mai precizează că „pompierii militari arădeni monitorizează situația din teren și sunt pregătiți să intervină la noi solicitări.”
Trimite articolul
XRESPECT pt pompieri! Merita pensii speciale pt ca e singura institutie care lucreaza , salveaza vieti si munceste .
Respect pentru acesti oameni care la greu ajuta comuntatea aradeana,si dispret total pentru leprele politice ajunse in posturi in care incaseaza salarii de nabab.