ARAD. Găsirea unui loc de muncă este o luptă pe care mii de arădeni o duc în fiecare lună. Fie că au rămas fără serviciu, fie că își doresc o schimbare, toți caută o slujbă mai bună și poate chiar mai bănoasă. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, în primele trei luni ale acestui an au fost angajate prin intermediul AJOFM 719 persoane. Cine sunt cele 719 persoane, bagajul lor de cunoștințe, dar și istoricul fiecăruia, sunt elemente care pot constitui un portret robot al angajatului pe care companiile din Arad îl caută.
„Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie 2021, 339 au peste 45 de ani, 157 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 123 au între 25 și 35 de ani, iar 100 sunt tineri sub 25 de ani. Numărul femeilor încadrate este de 388, iar al bărbaţilor de 331, ponderea din totalul persoanelor încadrate fiind de 53,96 % femei, respectiv de 46,04% bărbați. În funcţie de rezidenţă, 390 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 329 persoane sunt din mediul rural”, explică Marinel Henteș, director executiv AJOFM Arad.
Așadar, angajatorii au căutat cu precădere femei, peste 45 de ani, din mediul urban. În ceea ce privește pregătirea, situația se prezintă astfel: studii liceale – 273 încadrări, studii gimnaziale – 148 încadrări, studii – profesionale 127 încadrări, studii universitare – 107 încadrări, învățământ primar sau fără studii – 57 încadrări, studii postliceale – 7 încadrări.
„Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Arad în primul trimestru al anului 2021, 276 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 353 din categoria mediu și 90 din categoria ușor ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM. În plus, în primele trei luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.293 persoane”, mai explică Marinel Henteș.
În ceea ce privește situația șomajului din Arad, în luna februarie – potrivit raportării Direcției Județene de Statistică Arad – erau înregistrate 4.144 de persoane în șomaj cu aproape două mii mai multe decât în aceeași lună a anului trecut.
Pachete personalizate
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a AJOFM în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/„Persoane juridice”.
Trimite articolul
XProfilul angajatului? Sclav pe plantatie,munca pe doi bani…visul umed al neomarxistilor…
Bun ! Ați făcut o statistica dar ceva concret privitor la felul de activități/ce fel de munca/lucru se caută pe piata muncii din Arad, nu ați menționat! Sau am sărit eu vreun rând din acest material/informare?
-
Profilul angajatului arădean e slab pregătit, fără competență reală, necalificat și prost plătit. Joburi in IT, medicina, drept etc, adică joburi bine plătite și în general sectorul de servicii e inexistent in Arad. Tot un oraș muncitoresc…mai sunt unii care sunt și mândri de asta
Meanwhile, 50 de kilometri mai la sud, IKEA zorește de dimineață până seara la primul (și pe pare unicul) magazin confirmat oficial în provincie.
800 de angajati intr un an!!!!ar trebui urgent inchis acest ajofm e.penibil ar trebui vazut cate fonduri inghite!e ineficient maxim
-
“Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, în primele trei luni ale acestui an au fost angajate prin intermediul AJOFM 719 persoane”
Ați învățat să mințiți cu nerușinare sau sunteți impotenți profesional ! AJOFM este doar o căpușă precum Casa de Sănătate ! Ambele instituții ar trebui desfințate sau reorganizate cu maxim 20% din personal !
Portretul real al celor mai mulți șomeri – fără minimă educație, aproape analfabet, neinstruit profesional cu doleanțe ce depășesc oferta individului, prime, libere, facilități etc. Cei care sunt meseriași au plecat din țară, măcinați de ruperea familiei și nemulțumiți de destrămarea viselor !
Pentru video-chat se sunt christened astea?
La urma urmei, totul ține de “dosar”, dar nu se spune