ARAD. S-a născut în Arad, a crescut tot aici și a avut un loc de muncă într-o lume dominată de bărbați. Paula Tamaș a fost administrator al unei firme ce distribuia utilaje agricole, însă în momentul în care a rămas în concediu de îngrijire a copilului, totul s-a schimbat.
„Îmi place să citesc, să călătoresc și să visez”. Așa se descrie Paula, o mână de om care a reușit să pună în mișcare o adevărată rețea de „librării-mobile”. În urmă cu doi ani, după cum ne povestește Paula, căutând oportunități de a munci de acasă, Paula a dat peste o editură recunoscută la nivel mondial, o editură din Marea Britanie care este specializată în cărți educative, non-violente și adaptate unei educații alternative.
„La începutul lunii octombrie se împlinesc 2 ani de când fac ceea ce iubesc. Și sunt convinsă că atunci când faci ceea ce îți place,nu simți că muncești. De ce am ales această editură? Singurul răspuns e că sunt pur și simplu minunate! Sunt non-violente, ilustrații frumoase, limbaj prietenos, pentru diferite domenii și nevoi. Pot spune că aceste cărți creează dependență! Sunt potrivite pentru un sistem de învățământ alternativ, pentru home-schooling”, ne spune Paula povestea ei.
Și arădenii se pare că aveau nevoie de o schimbare și diversitate în ceea ce privește oferta de cărți. „Am întâlnit oameni deschiși. Mămicile care văd pentru prima dată o carte a editurii Usborne, pur și simplu rămân fără cuvinte. Întâlnesc tot mai mulți părinți interesați de educația celor mici, iar atunci când te joci învățând, totul e mai distractiv!”, ne mai spune Paula.
Reticența la limba engleză
„Recunosc că am întâlnit și câțiva oameni (foarte puțini) care au spus că cel mic e prea mic pentru cărți, sau ca e prea devreme pentru limba engleză. Editura are o gamă foarte variată, adaptate pentru orice categorie de vârstă, de la câteva luni, la cărțile speciale pentru adolescenți”, continuă să ne explice arădeanca.
De la pasiune la business
Și întrucât totul a început ca o pasiune pentru cărți și citit, am vrut să știm cum a reușit să dezvolte rețeaua de distribuitori pe care o conduce în prezent. „În primul rând acest job mă împlinește și mă dezvoltă. Prin ceea ce fac am reușit să întâlnesc oameni minunați și da, într-adevăr la început a fost doar pasiune, dar acum este și o afacere. Nu aș putea spune că fac totul doar ca o plăcere a mea, dar câștigul din aceste activități este direct proporțional cu timpul pe care îl alocăm și interesul nostru. Prin multă implicare mi-am dezvoltat o echipă, o echipă de oameni care pot fi numiți librării-mobile. Avem mereu cărțile la noi, să spun așa”, a mai mărturisit Paula Tamaș.
În cei doi ani Paula a reușit să ajungă în casele a mii de copii și să creeze un adevărat fenomen al cărților de la vestită editură britanică. „Fără doar și poate, determinarea și perseverența au făcut ca visul de a face ceea ce îmi place să devină realitate”, concluzionează arădeanca.
Sunt convinsă că atunci când faci ceea ce îți place,nu simți că muncești”- Paula Tamaş
Citiți principiile noastre de moderare aici!