ARAD. Un proiect câștigat de Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în cadrul FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) s-a derulat la Facultatea de Inginerie.
Primul workshop „Idei de afaceri, schimb de bune practici, oportunități de afaceri, conexiuni cu mediul economic și de afaceri” a avut 5 invitați, toți absolvenți ai UAV, care și-au spus povestea de succes. Au stat de vorbă cu studenți de la facultățile universității și le-au împărtășit din experiența lor antreprenorială.
Au inspirat prin parcursul lor profesional: Camelia Ursu, SC Anto Confecții SRL, 26 de ani experiență în industria textilă, 10 ani în business ca și antreprenor; Răzvan Ionele, 26 de ani experiență în industria textilă, 20 de ani de experiență în consultanță, 18 ani de experiență în organizația Gherzi, firmă globală de consultanță în domeniul ingineriei textile, 10 ani de experiență în digitalizare și IoT; Adrian Clepcea, 21 de ani de experiență la Sysrom, Rosko Textil, JRL Edition, Hewlett Packard Entreprise, Key Safety System, Softvision; Radu Covaci, 23 de ani de experiență profesională în industria textilă, 16 ani antreprenoriat Rad Print SRL; Silviu Flaviu Mocanu, FM-TEX Tecnica SRL, 28 ani în domeniul textilelor, antreprenoriat în comercializare utilaje textile pentru mari constructori de utilaje din domeniu.
„Este un prim proiect derulat de către Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) pe FDI care aduce în prim plan dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților. Ne bucurăm că sunt implicați în proiect absolvenți ai universității noastre, modelele lor de succes reprezentând o sursă de inspirație pentru cei tineri” a declarat prorectorul UAV, prof.univ.dr Alexandru Popa.
„Acest proiect se derulează în universitatea noastră și se adresează în primul rând studenților. Ne dorim să le oferim studenților modele de antreprenori de succes atât din industria textilă cât și din alte domenii de activitate. De asemenea intenționăm să dezvoltăm un HUB de antreprenoriat la nivel instituțional și am pus bazele unui centru de antreprenoriat care să promoveze valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile într-o economie circulară”, a declarat prof.univ.dr.ing.dr.ec. Ionel Barbu, director de proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!