ARAD. La finalul săptămânii trecute, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, a organizat webinarul cu tema „Power Positioning & Tactics for Success” susținut de prof. Mahdi Kleibo de la Universitatea din Betleem (Palestina), destinat tinerilor în căutarea unui job care să le asigure atât satisfacție profesională cât și personală. Moderatorul evenimentului a fost conf. univ. dr. Antoanela Naaji, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul UVVG. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad derulează numeroase acţiuni cu parteneri de peste hotare, din dorinţa de a avea o expunere accentuată pe plan internaţional.
„Punem un accent deosebit pe internaţionalizare, ceea ce reprezintă un proces esenţial în dezvoltarea şi recunoaşterea academică pe plan mondial” – spune conf. univ. dr. Antoanela Naaji.
Experiența domnului Kleibo constă în dezvoltarea sectorului privat, consolidarea instituțională și consolidarea capacităților. Din 2005 până în 2012, dl. Kleibo a lucrat ca reprezentant oficial pentru Swiss Education Group, iar din 2013 este cadru didactic la Universitatea din Bretleem în domeniul administrării afacerilor și antreprenoriat, fiind și directorul Departamentului de Afaceri Externe din cadrul aceleiași universități din Palestina. Prezentarea a fost special concepută pentru a încuraja studenții în planificarea și construirea unei cariere de succes, prin parcurgerea unor etape esențiale, bazate pe studiile realizate, crearea unei imagini de candidat automotivat, energic, pasionat și creativ în domeniul său. Pentru a ajunge la rezultatul dorit, au fost prezentate trei modalități eficiente de a începe planificarea carierei: realizarea CV-ului personalizat, scrisoare motivațională/de intenție bine concepută și utilizarea la maxim a mediilor de socializare pentru informare și promovare.
„Webinarul a avut loc ca primă activitate în cadrul parteneriatului dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Universitatea din Betleem, în ideea că, oriunde în lume, pentru a îmbunătăți calitatea învățământului superior este necesară sporirea relevanței acestuia pe piața forței de muncă și în societate. De aceea sunt necesare, chiar și pentru studenți, înțelegerea procesului de modernizare a învățământului, internaționalizarea acestuia și schimbarea metodelor de predare, de la o abordare centrată pe profesor, la una orientată spre student. Efectul pe termen lung al unei astfel de abordări va îmbunătăți nivelul de competențe și abilități ale absolvenților instituțiilor de învățământ superior, stimulând totodată integrarea și cooperarea în diferite regiuni“ a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!