Crema: 2 cutii cu smântână pentru frișcă (de câte 250 ml fiecare,38%), 400 g ciocolată amăruie, 2 lingurițe ness cafe
Glazura: ciocolată topită (sau ungem partea de sus cu gem și presărăm cacao)
Mod de preparare
După denumire pare a fi ungurească, eu așa am găsit-o așa v-o redau și vouă. Rețeta asta se pretează și pentru torturi, eu am făcut-o într-o tavă dreptunghiulară.
Prima dată facem crema, pentru că trebuie să stea la frigider cam 3 ore. Punem într-un vas pe bain-marie smântână pentru frișcă, după fierbere punem ciocolata ruptă bucatele și nessul. După fierbere se mai lasă încă 5 minute pe baia de aburi. După ce s-a răcit punem în frigider pentru 3 ore.
Pentru blat, batem ouăle spuma împreună cu zahărul cam 10 minute. Apoi punem apa, câte o lingură, pe rând. În final adăugăm cacao și făina. După ce punem făina și cacaua amestecăm ușor cu o lingură de lemn.
După ce s-a copt, o lăsăm să se răcească, apoi o taiem în 2. Se stropesc (nu se însiropează bine) foile cu brandy, rom sau sirop (eu am pus sirop de zahăr ars). După ce au trecut 3 ore scoatem crema din frigider și se bate spuma. Punem crema între foi, deasupra punem glazura (1 ciocolată topită cu puțin lapte și unt). Prăjitura se taie bucăți de dimensiunea dorită cu un cuțit trecut prin apa fierbinte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!