ARAD. S-a creat un precedent periculos pentru cei mai mari moştenitori ai Aradului, poate chiar ai ţării. O femeie din Maramureş a fost trimisă în judecată după ce, se pare, a aplicat aceeaşi reţetă pe care a aplicat-o şi familia Colţeu: a cerut în instanţă sute de hectare de pădure cu titlu de retrocedare. Floarea Stela Danciu a întocmit mai multe documente false prin care s-a declarat unică moştenitoare a unei suprafeţe de 705 hectare de pădure. Judecătoria Vişeu de Sus a aprobat, însă, retrocedarea unei suprafeţe de numai 176 de hectare. Potrivit procurorilor, inculpata a fost ajutată în demersul ei de către un funcţionar al Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară care a comis un abuz în serviciu, eliberând un extras de carte funciară pe care a trecut suprafaţa de 705 hectare de pădure, în loc de 66 de hectare, cât măsura suprafaţa de fapt. Floarea Stela Danciu a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune în formă continuată şi fals în declaraţii, iar funcţionarul de la Cadastru a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.
Asemănări izbitoare
Şi familia Colţeu se încadrează cam în acelaşi tipar. Au luat în grijă o bătrână care s-a declarat singura moştenitoare a unei averi colosale, iar cei din familia Colţeu au hotărât să ceară în instanţă mii de hectare de teren arabil, păşuni şi păduri. Trebuie precizat că Nadăşul nu este singura moştenire a celor din familia Colţeu, aceştia cerând vii şi terenuri arabile în multe alte localităţi din judeţul Arad. La fel ca şi cazul prezentat mai sus, familia Colţeu a solicitat peste 8.700 de hectare reprezentând extravilanul satului Nadăş. Asta în condiţiile în care toţi avocaţii care au reprezentat sătenii spun că cererile familliei sunt mult exagerate şi, chiar dacă ar merita să moştenească ceva, suprafeţele ar fi cu mult mai mici faţă de ce au primit. Procurorii DNA au descins la Ocolul Silvic Privat Nadăş şi au ridicat mii de documente. Asta pentru că există suspiciuni că retrocedarea Nadăşului ar fi fost realizată abuziv şi fraudulos. Se vorbeşte de acte de corupţie, de înşelăciune şi abuz în serviciu. Mai mult, un notar public şi un judecător au fost puşi deja sub acuzare pentru abuz în serviciu, procurorii suspectându-i că au ajutat la retrocedarea ilegală a Nadăşului.
Urmările
După cum arată informaţiile, cazurile seamănă izbitor. Rămâne acum de văzut care vor fi paşii în cazul familiei Colţeu şi dacă membrii ai acestei familii vor fi trimişi în judecată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!