Prefectul Calin Bibart a prezentat ieri o scrisoare deschisă adresată fostului prefect Gavril Popescu, prin intermediul căreia îl invită la o discuţie cu documentele pe masă.
„Deoarece consider că orice om trebuie să îşi asume ceea ce afirmă, vă invit cu tot respectul, miercuri, 9 iunie 2010, la ora 12, în Sala Rotondă a Prefecturii, pentru ca împreună cu mass-media să consultăm documentele. Dacă se dovedeşte că eu am minţit, îmi voi da demisia pe loc din funcţia de prefect, dacă însă nu este aşa, cu tot respectul (şi NU „cu tupeu şi nesimţire” şi NU cu „aroganţă”- citate din declaraţiile dumneavoastră), vă rog ca din solidaritate şi dovadă de moralitate să depuneţi la casierie sumele încasate pe orele suplimentare”, a subliniat Călin Bibarţ.
De la al 13-lea salariu
Războiul între cei doi a pornit în urmă cu circa două săptămâni, când, fostul prefect a fost contactat de instituţie să îşi ridice cel de 13-lea salariu, bani care au fost refuzaţi de Popescu, pe motiv că mai bine nu se dădeau aceşti bani decât să se taie din salarii şi pensii în procent aşa de mare. „În ultimele două săptămâni aţi încercat să daţi lecţii de solidaritate şi moralitate. În acest context, am considerat că este cazul să vă reamintesc: în calitate de prefect al judeţului Arad aţi dat în judecată Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Finanţelor şi Instituţia Prefectului-judeţul Arad în încercarea de a obţine o majorare a salariului dumneavoastră cu 25%. Demers legal, dar mă întreb dacă şi moral?! În calitate de prefect, aţi beneficiat de ore suplimentare al căror cuantum valoric, în unele luni, este de peste 50% din totalul fondului alocat pentru toţi angajaţii instituţiei.
Un drept legal, dar mă întreb dacă şi moral?! În replică aţi afirmat că „opinia publică a fost minţită de actualul prefect”, deoarece „conform legii, atunci se acordau ore suplimentare funcţionarilor angrenaţi (…) în procesul electoral”. Îmi permit să vă reamintesc că pentru organizarea scrutinelor electorale aţi beneficiat de alte sume de bani prevăzute de lege, care nu se contabilizează ca ore suplimentare. Prin urmare, de-a lungul mandatului, aţi beneficiat şi de ore suplimentare plătite şi de indemnizaţii pentru organizarea alegerilor, în mod legal, dar vă întreb, din nou, dacă este şi moral să încasezi zeci de milioane pe ore suplimentare plus indemnizaţii pentru organizarea alegerilor, iar apoi din spirit de solidaritate să anunţi triumfător că renunţi la cca. 400 de lei”, a subliniat Călin Bibarţ.
JA – S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!