Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei,proiect co-finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5,cu scopul de a premia cele mai bune Planuri de afaceri, realizate în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei şi evaluate ȋn cadrul concursului „Planul meu de afaceri!”, la nivel inter-regional. La concurs au participat 1800 Planuri de afaceri întocmite de absolventele instruite în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei, ȋn perioada iulie 2009 – septembrie 2010, în cele 6 centre teritoriale, 24 centre locale şi 72 centre rurale AntrES din judeţele: Bihor, Timiş, Arad, Maramureş, Caraş-Severin, Satu Mare.
Ȋn cadrul Galei antreprenoriatului feminin au fost acordate următoarele premii, pentru persoanele din grupul ţintă II – femei care doresc să-şi iniţieze o afacere:
-
Locul I – în valoare de 2000 lei – a fost obţinut de d-na Meluţ Corina, Centrul teritorial – Bihor, pentru Planul de afaceri: Librăria Universitaria – librărie axată pe carte de specialitate;
-
Locul II – în valoare de 1700 lei – a fost obţinut de d-na Roiban Roxana Nadia, Centrul teritorial – Timiş, pentru Planul de afaceri: Societate de contabilitate, audit și consultanţă fiscală;
-
Locul III – în valoare de 1500 lei – a fost obţinut de d-na Vintilă Liliana, Centrul local Chişineu Criş – Arad, pentru Planul de afaceri: Firmă de confecţionare furtune hidraulice pentru utilaje agricole.
- De asemenea, au fost acordate următoarele premii şi menţiuni:
-
Premiul special AntrES – a fost obţinut de d-na Zbăban Marceala, Centrul local Bocşa – Caraş Severin, pentru Planul de afaceri: Firmă specializată în creşterea peştilor;
-
Menţiune – a fost obţinută de d-na Pătcaş Mărioarea, Centrul rural Spinuş, Bihor, pentru planul de afaceri: Magazin piese de schimb pentru utilaje agricole;
-
Menţiune – a fost obţinută de d-na Vărguţa Marta Julieta, Centrul teritorial Arad, pentru planul de afaceri: Firmă de închirieri costume pentru petreceri şi bal mascat;
-
Menţiune – a fost obţinută de d-na Săucian Erika, Centrul teritorial Reşiţa, Caraş Severin, pentru planul de afaceri: Firmă de comercializare a produselor de cofetărie şi patiserie.
Au mai fost evidenţiate, prin acordarea de Diplome de merit, următoarele Planuri de afaceri:
-
Plan de afaceri pentru firmă de consultanţă, întocmit de d-na Wan Anca Ioana, Centrul local Salonta, Bihor;
-
Plan de afaceri pentru firmă de elaborare a documentelor economice, întocmit de d-na Lepădatu Angelica, Centrul local Aleşd, Bihor.
Gala antreprenoriatului feminin AntrES – ediţia finală, încheie seria de 129 evenimente organizate pe parcursul anului 2010 în cele 6 Centre teritoriale, 24 centre locale şi 72 de centre rurale, în cadrul concursului „Planul meu de afaceri!”, concurs organizat în cadrul proiectului în trei faze: faza I – nivel teritorial – selecţie/ inter-regional premiere; faza II – nivel: local – selecţie / teritorial – premiere; faza III – nivel rural selecţie / nivel local premiere.
Ȋn cadrul Galelor antreprenoriatului feminin AntrES, au fost acordate un număr total de 115 premii în bani (sume cuprinse între 750 şi 2000 lei), pentru cele mai bune planuri de afaceri realizate de femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere şi au fost evidenţiate şi promovate un număr total de 724 femei care au participat la Concursul „Planul meu de afaceri!”, din cele 1800 înscrise în concurs, prin intermediul site-lui www.antres.ro, precum şi prin publicarea volumului „Premiantele AntrES”, Coord: Anca Dodescu, Ioana Pop Cohuţ, Ed. Universităţii din Oradea, 2010 (660 pagini).
Evenimentul a fost organizat deFacultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea, în calitate de coordonator inter-regional,înparteneriat cu:Universitatea de Vest din Timişoara;Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad;Universitatea de Nord Baia Mare;Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa;Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”;Societatea Ştiinţifică de Management din România, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, în cadrul proiectului:Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei,proiect cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 – 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei, Manager de proiect: prof. univ. dr. Anca Dodescu, Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice, www.antres.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!