Spitalul MedLife devine, astfel, singura unitate medicală din Arad în care se pot efectua acest tip de operații. Intervențiile sunt coordonate de doi chirurgi cu experiență vastă în chirurgia laparoscopică avansată, respectiv chirurgia obezității: Dr. Viorel Dejeu, medic secialist chirurg și Dr. Dănuț Dejeu, medic primar chirurg. Acestora li se alătură o echipă formată din anesteziști, nutriționiști, psihologi, cardiologi și gastroenterologi.
Cele mai frecvente intervenții de micșorare a stomacului sunt gastric sleeve (îndepărtarea unei mari porțiuni din stomac, aproximativ 80%), inelul gastric (montarea unui inel de silicon în jurul porțiunii superioare a stomacului), plicatura gastrică (coaserea stomacului spre interior) sau By-pass gastric (izolarea completă a unei mici porţiuni din stomac). Până acum, au fost operați în cadrul Spitalului MedLife Genesys nouă pacienți obezi, cu greutate între 120 și 140 de kg., o parte dintre aceștia fiind veniți din străinătate pentru a se supune intervenției în România.
În România, peste 30% din populație este supraponderală și peste 20% (21.3% media națională) suferă de obezitate, conform studiului epidemiologic „Obezitatea în România (ORO) – Prevalența obezităţii și a factorilor de risc ai obezității în populația adultă din România”, lansat de Asociația Română pentru Studiul Obezității anul acesta.
Doar în ultimul an, medicii Viorel Dejeu și Dănuț Dejeu au efectuat peste 100 de astfel de intervenții, iar pacientul cu cea mai mare greutate pe care l-au operat a avut 220 de kilograme.
Suntem bucuroși că putem să oferim, în premieră, pacienților din Arad și din vecinătate acces la astfel de intervenții chirurgicale, folosind instrumente și tehnologii foarte avansate și sigure. Chirurgia a avansat foarte mult în ultimii 20 de ani, astfel că majoritatea intervențiilor chirurgicale, inclusiv cea de micșorare a stomacului, se pot face acum minim-invaziv, laparoscopic, astfel că recuperarea este mult mai rapidă”, spune Dr. Viorel Dejeu medic specialist chirurgie.
Intervenția de micșorare a stomacului necesită, de regulă, două nopți de spitalizare, iar recuperarea este foarte rapidă, pacienții întorcându-se rapid la activitățile lor obișnuite. După o evaluare preoperatorie corespunzătoare, pacientul este operat și urmează un regim alimentar specific. În primele două săptămâni, acesta poate consuma doar alimente lichide (supe, iaurturi, sucuri de fructe), iar în următoarele două săptămâni hrană moale (piureuri etc). La o lună de la intervenție se poate alimenta normal, cu hrană solidă.
„Există și cazuri de pacienți super-super-obezi, adică pot avea de 3-4 ori greutatea normală, cu multe probleme de sănătate asociate. Acești pacienți necesită o pregătire preoperatorie mai îndelungată și mai minuțioasă. Unii prezintă un risc anestezico-chirurgical prea mare, motiv pentru care trebuie să slăbească un anumit număr de kilograme pentru a ajunge în zona de siguranță; odată cu scăderea în greutate statusul cardiovascular și respirator se îmbunătașește, pacientul devenind operabil”, a adăugat Dr. Dănuț Dejeu medic specialist chirurgie.
Dr. Viorel Dejeu este medic specialist chirurgie, cu competențe în chirurgia laparoscopică avansată pentru afecțiuni abdominale: hernii hiatale, tumori gastrice, tumori colo-rectale, hernii inghinale etc. și competențe în chirurgie oncologică: tumori de sân, tumori de tub digestiv, tumori de sfera genitală. A activat într-un centru de excelență în chirurgia obezității, din München, Germania, iar în ultimii patru ani a colaborat cu mai multe spitale din Anglia și Scoția.
Dr. Dănuț Dejeu este doctor în medicină, medic primar chirurgie, cu competențe în chirurgia laparoscopică avansată: hernii hiatale, tumori gastrice, tumori colorectale, hernii inghinale, etc. și competențe în chirurgie oncologică: tumori de sân, tumori de tub digestiv, tumori de sferă genitală.
MedLife a inaugurat în urmă cu doi ani un prim centru de Chirurgie Bariatrică, în cadrul Life Memorial Hospital din București, coordonat de Dr. Șerban Vasile, medic primar de chirurgie generală, unde intervențiile efectuate până în prezent aici au o rată a succesului de 100%.
Despre MedLife:
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.
În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 30 de centre medicale generaliste în București și în țară, 13 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.
MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.
Conform studiului internațional realizat de Reader s Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!