Potrivit informațiilor pe care le deținem, medicii de la Spitalul Județean Timişoara sunt deja pregătiți să o primească pe tânăra mamă care a fost diagnosticată cu COVID-19. Niciunul dintre cadrele medicale nu au refuzat operația. La intervenţia programată pentru luni, într-o sală care a fost deja gândită pentru astfel de cazuri, a fost evidenţiată zona roșie și traseele au fost deja stabilite, vor fi prezente patru cadre medicale, un medic gastroenterolog, două asistente și un medic ATI.
Potrivit medicilor de aici, tânăra va reveni la spitalul din Arad după 24 de ore de la intervenţie pentru a fi tratată acasă, în continuare, de COVID-19, operația nefiind considerată una complicată. În plus, cadrele medicale care vor lua parte la operație au toate echipamentele de protecție necesare asigurate. Intervenţia va fi una endoscopică.
În ceea ce o priveşte pe arădeancă, se pare că tânăra a fost confirmată cu noul coronavirus după ce a născut, bebeluşul fiind şi el testat, dar rezultatul în cazul acestuia fiind negativ.
Intervenţia cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean din Timişoara reprezintă o premieră medicală, până acum nefiind operaţi decât pacienţi suspectaţi de COVID-19, nu şi pacienţi confirmaţi pozitiv cu coronavirus. Tânăra din Arad are 29 de ani şi nu prezintă simptome clasice de infectare cu SARS-Cov-2, ci doar o tuse seacă care, potrivit medicilor, poate fi pusă şi pe seama altor mici afecţiuni.
UPDATE. Din păcate, veștile venite de la Arad despre tânără mamă, diagnosticată pozitiv cu COVID-19 și operată la Timișoara de icter mecanic, nu sunt chiar atât de frumoase pe cât le-am prezentat iniţial. Din informaţiile pe care le deţinem, spitalul din Timişoara nu a dorit să o opereze pe tânără. Negocierile pentru a realiza totuşi operaţia s-au întins destul de mult, medicii din vecini arătându-se de acord cu transportul şi operaţia tinerei doar duminică noaptea. Până atunci, după refuzuri, a fost vehiculată varianta de a trimite medicii timișoreni la Arad cu tot cu aparatura necesară intervenţiei. Se pare că singurul care s-a arătat de acord, din prima, cu intervenţia, aşa cum a decurs ea în cele din urmă, a fost medicul care a şi operat-o pe tânăra mămică.
Trimite articolul
XLa Arad nu se poate opera icter mecanic? Ne facem de râs. Ar trebui să-i prezentam asta lui Cionca, cum transfera Aradul gârlă cazuri la tm multe dintre ele banale pentru un “centru universitar” și spital unde s-au investit milioane de euro…
Ce oameni domnule. Ce am ajuns.