Câţi dintre noi n-am vrea să tinem un post suficient de simplu încât să nu ne îndepărtăm de la tradiţia religioasă, dar şi suficient de variat încât să avem grijă de sănătatea noastră?
Postul creştin ortodox este mai strict decât cel catolic, dar există şi zile în care se acordă „dezlegare” la peşte, iar fructele de mare sunt alimente permise în Grecia creştin-ortodoxă, de pildă, în multe zile din timpul postului.
Dorindu-şi să va inspire pentru a ţine un post usor şi folositor, autorii cărţii apărute, recent, la Meteor Press, „Preparate de post… puţin altfel”, Elisabeta Iorga, Marius Iorga şi Emilia Deliuva, propun o serie de preparate… puţin altfel: reţete diferite de cele obişnuite, pe baza unor ingrediente variate, dar accesibile şi uşor de preparat. Cartea conţine aperitive, salate, supe, ciorbe, feluri principale şi deserturi, dar şi doua capitole cu preparate din fructe de mare şi din peşte, precum şi sugestii de meniuri.
JA-V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!