ARAD. Adrian Şuteu a fost arestat la sfârşitul lui august 2009 pentru şantaj, tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, după o investigaţie efectuată la Arad de către procurorul Marian Gherman din cadrul Parchetului General. În octombrie 2009, procurorul a decis să nu-i mai prelungească mandatul de arestare preventivă şi să-l cerceteze în stare de libertate.
Reamintim că potrivit procurorului, Şuteu a fost reţinut după ce, împreună cu Grigorescu Paul, ar fi bătut un bărbat, în faţa copiilor săi minori, pe motiv că acesta s-ar fi legat de fratele mai mic a lui Şuteu. Procurorii spun că s-au sesizat din oficiu în ceea ce-l priveşte pe Şuteu. Ce s-a întâmplat cu Adrian Şuteu, în arestul IPJ Arad, de când a fost arestat până când a fost eliberat? Ei bine, Şuteu a decis să-şi spună povestea sa în cadrul unei vizite la redacţia Jurnal Arădean.
Tortura din arest
‘’Mă luau noaptea din arest. Chifan de la Poliţie îmi spunea, avându-l alături pe procurorul Gherman, că îmi iau 10 ani de puşcărie dacă nu declar în cazul Trifa împotriva lui Răchită şi Moldovan. Le spuneam că nu ştiu nimic, că nu am ce să declar. De câteva ori pe noapte veneau în arest şi mă întrebau lucrul ăsta’’, susţine Şuteu. A cedat, mai spune, şi aşa şi-a obţinut eliberarea din arest în octombrie. Era declaraţia împotriva lui Răchită şi Moldovan, versus eliberarea din arest. Şi a ales, spune. A fost martor sub acoperire în cazul Trifa. Şi-a învăţat lecţia dictată de Chifan şi Gherman, după cum spune Şuteu.
În octombrie 2011, Şuteu a primit un an de închisoare cu executare după ce şi-a restras declaraţia dată împotriva lui Răchită şi Moldovan şi a declarat în faţa judecătorilor că nu ştie nimic despre acest caz.
Al treilea autor?
Nu multă lume ştie însă că şi Şuteu a fost considerat ca al treilea autor în cazul Trifa, alături de Răchită şi Moldovan. A reuşit să dovedească, însă, faptul că în perioada în care s-a comis omorul, se afla în închisoare. Aceasta este una dintre marile neconcordanţe în acest caz: suspectarea lui Şuteu de crima comisă asupra lui Traian Trifa, în timp ce el era închis.
De menţionat este faptul că Şuteu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în cazul tentativei de omor în cazul bărbatului pe care îl bătuse în faţa copiilor, deşi, conform spuselor lui, martorul care îl acuza şi-a retras plângerea. Curtea Supremă va fi ultima instanţă care va hotărî dacă menţine această sentinţă sau nu. Alături de Şuteu a fost condamnat şi Daniel Covaci pentru mărturie mincinoasă în cazul Trifa. Covaci a spus în faţa instanţei că declaraţia dată împotriva lui Răchită şi Moldovan a fost scrisă sub presiunea procurorului şi că nu vrea să îi aibă pe conştiinţă pe cei doi.
A găsit criminalii
În septembrie 2009, procurorul Marian Gherman de la Parchetul General declara presei locale arădene că: ‘’din probatoriu, a rezultat faptul că în dimineaţa zilei de 22 mai 2004, victima Trifa Traian, de 20 de ani, a fost lovită în mod repetat cu corpuri dure de către Răchită Ovidiu şi Florin Moldovan”. Cum s-a ajuns la Răchită şi Moldovan? Ei bine, au fost scoşi la iveală, cum magicianul scoate un iepure din joben, mai mulţi martori a căror identitate a fost protejată şi care declară, cu mâna pe Biblie, cum i-au auzit pe Răchită şi Moldovan lăudându-se că i-au aplicat ‘’o corecţie’’ lui Traian Trifa.
Veţi afla mâine cine sunt cei care au reuşit să închidă cazul Trifa, ‘’servindu-i’’ procurorului pe tavă criminalii.
Au ajuns in arest dupa ce au condus bauti
Citiți principiile noastre de moderare aici!