BRUXELLES. Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a prezentat, succint, rezultatele vizitei Ministrului Energiei din România, Virgil Popescu, la Bruxelles. Ministrul a participat joi, 2 decembrie, la Consiliul Miniștrilor Energiei, tema principală fiind prețul la energie și măsurile care să vină în sprijinul cetățenilor.
„Consiliul Miniștrilor de Energie a dezbătut una dintre cele mai importante teme din acest moment: prețurile la energie în contextul tranziției către energia verde. Domnul Virgil Popescu, ministrul român al energiei, a informat asupra măsurilor adoptate de România la nivel național pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori, mă refer aici în special la consumatorii casnici, IMM, ONG-uri și spitale.
De asemenea, ministrul a evidențiat că pe termen mediu și lung, România susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării și accesul la prețuri accesibile la energie. Pentru România, aceasta înseamnă utilizarea energiei din surse regenerabile, nucleare și gazelor naturale.
A fost lansată și o solicitare către Comisia Europeană pentru a facilita investițiile în gaze naturale și energia nucleară în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel riscăm să afectăm tranziția energetică”, a punctat Gheorghe Falcă, care este implicat direct ca raportor din partea Grupului PPE în propunerea legislativă referitoare la stabilirea unui Fond Social pentru Climă și raportor PPE pentru revizuirea Directivei privind taxarea energiei.
În plus, europarlamentarul Falcă a arătat și că România a susținut alături de Franța, Spania, Italia și Grecia, „importanța de a avea o analiză mai atentă la nivel european asupra modului de îmbunătățire a cadrului legislativ al pieței de energie electrică și gaze naturale deoarece consumatorii finali trebuie să plătească prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor”.
„În contextul dezbaterilor privind Pachetul legislativ FIT FOR 55 este foarte important să avem în vedere și dimensiunea socială, dar și efectele asupra gospodăriilor vulnerabile”, a concluzionat Gheorghe Falcă.
Trimite articolul
XPână DEZBAT, și ANALIZEAZĂ, și DISCUTĂ și și și….. prețurile cresc, și cresc, și cresc.. Ungurii de ce au putut DEJA fixa prețul și la gaze, și la energie electrică și prețul benzinei (cel puțin o perioadă de timp)? Sigur, a venit critica de la Bruxelles, dar întreb eu: parlamentarii trimiși de noi, statul nostru al cui interes îl apără? Al companiilor străine, sau ale populației? Dacă Bruxelles-ul ne laudă, nu este semn bun!
prețurile la energie în contextul tranziției către energia verde.
gura pacatosului adevar graieste,stiam de mult ca aceste cresteri sint artificiale, ca sa faca fezabile labarelile numite energie verde,mai dobitocule care esti,ce vrea muie inseamna DEZINDUSTRIALIZARE,dupa semnarea protocolului de la kyoto,unde tirfa europa +citiva fraieri au pus botul,oncle sam china si altii au zis pas,ce se intimpla in anul urmator?in sua poluarea se reduce cu 30%in europa ghici?se DUBLEAZA,de ce ?au aparut certificatele de emisii,poluatorul plateste,cit? cit mai mult,in logica asta au modificat standardele normelor de poluare, cine baseste plateste,cine gestioneaza banii astia?probabil si muie isi are gasca de baieti destepti din energie ca romanica…..
in alta ordine de idei pamintul este o planeta vie TRAIESTE si genereaza 97%din gazele cu efect de sera,restul sint povesti,cui folosesc?pirlitilor din europa sigur nu,cind spun pirliti ma refer si la acea clasa de mijloc pe cale de disparitie
Bruxellu va dicteaza preturile fraieriilor!
rezist…rerzistati ardeva focul de prosti!
sa stati in frig si intuneric!