ARAD. Astfel „în cursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Poliției Comunale Șiria au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuință în zone cu risc criminogen din Șiria. Polițiștii i-au informat pe cetățeni despre cauzele favorizante ale furturilor din locuință în vederea diminuării numărului acestora precum și a riscului de victimizare. Au fost distribuite pliante informative cetățenilor care au discutat cu polițiștii”.
Care sunt recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe? “Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă. Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat. Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare. Discutați aceste aspecte doar cu cei în care puteți avea încredere, care pot veni zilnic pentru ridicarea corespondenței și să lase impresia de „casă locuită”. Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare. Nu lăsați deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință. Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare. Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate. Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!”, sunt sfaturile oamenilor legii.
Trimite articolul
XCred ca si cetatenii au recomandari pentru politisti,si anume,o prezenta mult mai vizibila in comunitate,patrulari cit mai dese,cu schimbarea itinerariilor,si mai multe actiuni pe timp de noapte,in punctele nevralgice de trecere si intersectii,in mijloace de transport.Si munca de birou cit mai putina.
bune si recomandarile dar si mai buna ar fi prezenta politiei pe strada si ziua si noaptea. asa cum am vazut in Anglia de exemplu. ( aproape la fiecare pas dadeai peste o patrula de politie pedestra)
-
Pt Parerea mea : Romania nu si nu va fi niciodata Anglia .Nu se aseamana nici un pic !Acolo altfel se munceste ,acolo e respect pt lege si pt cetatean !
Ea merge ți le las la control mașină care intervin în oraș anumite persoane care se ocupă cu asemenea treburi și este o treabă destul l-a pus la punct atenție luat să bran e la puricat acolo culcă ea de asemenea specii hai să facem treabă zona aceea unde se învârte tramvaiul cică Piața Romană duci acolo colcăie de țigani da rupă jegul în toată zona chiar nu se poate face nimic chiar nu se poate face deși am văzut poliția făcând câteva Razy trebuie intrat și dărâmă tot ce-i acolo
Ce rol are botnita aia? De ce dracu toti se fotografiaza sau apar la tv cu botnite? Care e rolul ei ca de virusi nu apara? E o noua religie pentru cretini?
-
Rolul ”botniței” ar fi de a apăra pe cei din jur de expectorațiile unora infectați, care sunt cretini și nu o poartă.
-
Ce cretin anonim
Multumim pentru recomandarile pline de grija. dar ar fi bine sa le simtim grija la concret. In sensul ca ne-am bucura sa ii vedem patriuland nu in masini pe bulevarde, ci pe jos, sau pe biciclete -ca doar au primit in dotare – pe strazile adiacente, pe aleile dintre blocuri in cartiere, in parcuri . Daca vegeteaza in ciopor la punct fix sau la umbra in birouri, degeaba recomandari in orasuil asta plin de vagabonzi, de hoti in trecere dinspre Europa de vest spre sudul si estul Romaniei, de traficanti si de talhari la pont. alungati tagma asta cu sediul pe taluzul din Zona II Micalaca, Marului, in Checheci la sanicolau si Balastiera
Simplu, patrulari pedestre ziua, dar mai ales noaptea cum se facea pana acuma vreo 15-20 de ani.