ARAD. Într-un interviu pentru Reuters, Klaus Iohannis a afirmat că în 2015 mai mulţi parlamentari din actuala coaliţie de guvernare vor migra către PNL, schimbând majoritatea parlamentară şi, ca urmare, Guvernul, care va fi unul PNL. Doi deputaţi şi un senator de Arad comentează lapidar această previziune.
Ioan Cristina, senator PNL
„Este clar că votul covârşitor pro Iohannis a fost şi unul împotriva PSD, că electoratul vrea schimbarea Guvernului. Personal, nu pot să afirm cu certitudine dacă vrea schimbarea de urgenţă sau doar prin alegeri parlamentare. Probabil că acea mutaţie despre care vorbea preşedintele Iohannis se va produce, însă, în ceea ce mă priveşte, cred că toţi cei care vor să sprijine PNL trebuie să o facă dinafara partidului. Mai ales cei care au plecat din PNL. Când şi cum se vor reorienta, rămâne de văzut. În rest, este deja dovedit că guvernarea PSD nu este ceea ce vrea poporul”.
Flavius Măduţa, deputat PSD
„Că în România se poate întâmpla orice, din punct de vedere politic, este un lucru care nu mai trebuie demonstrat. Să fac previziuni pe marginea altor previziuni, ar însemna să renunţ la calitatea mea de om politic serios. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar pot să afirm cu certitudine că, la acest moment, Guvernul Victor Ponta are asigurată o majoritate parlamentară suficientă pentru susţinerea programului de guvernare. Ce va fi, nu poate ghici nimeni, dar noi, parlamentarii PSD, inclusiv cei de Arad, trebuie să ne facem datoria faţă de cetăţenii care ne-au votat ca să-i reprezentăm în Parlamentul României şi în relaţia cu un Guvern condus de către Victor Ponta. Lucru pe care l-am făcut şi îl vom face în continuare”.
Eusebiu Pistru, deputat PDL (noul PNL)
„Sunt de acord că trebuie să ne asumăm aducerea la îndeplinire a voinţei electoratului, exprimată prin votul zdrobitor, însă doar după ce vom lăsa actualului Guvern răgazul de a demonstra pe ce s-au bazat promisiunile şi măsurile luate în campanie. Adevărul va fi cunoscut imediat ce bugetul pe 2015 va fi definitivat şi prezentat în mod public. Românii trebuie să ştie ce preţ urmează să plătească pentru pomenile electorale ale guvernului socialist. Cât despre abandonarea PSD de către parlamentari, mi se pare firească, din moment ce ei nu au fost consultaţi asupra măsurilor populiste, însă au fost direct expuşi, ca senatori sau deputaţi, la repercusiunile dezamăgirii populaţiei”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!