O delegaţie a Universității din Gödöllo (Ungaria) condusă de prof. univ. dr. Robert Lyons și dr. Ivan Szalkai, a susținut, în data de 29.01.2013, în Sala de Conferințe din cadrul Campusului Universitar „Vasile Goldiș”, prezentarea ştiinţifică: „Aplicaţiile oxigenoterapiei Kaqun în tratamentul complementar al cancerului şi în geriatria preventivă”.
La evenimentul științific au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Máthé Endre, decanul Facultății de Științe ale Naturii, Inginerie și Informatică, conf. univ. dr Sorin Bașchir, președintele Senatului Universitar, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători de la Institutul de Ştiinţe ale Vieţii din cadrul UVVG.
Prof. univ. dr. Robert Lyons a prezentat cercetările științifice privind acţiunea biologică a apei kaqun, care este obţinută printr-o metodă de electroliză. „În ultimii 10 ani au fost efectuate mai multe studii, iar rezultatele sunt foarte convingătoare, atât în cazul tratamentelor complementare la cancer, cât şi în cazul altor afecţiuni. Apa kaqun provine din Munţii Posina din Italia şi este folosită pentru terapii complementare în Ungaria, Olanda, Germania și Italia. Studiile făcute până în momentul de faţă implică aproximativ 10.000 de pacienţi de cancer, dermatoză, deficienţă imunitară și chiar diabet. Oricine poate consuma apa kaqun, având în vedere că acţiunea terapeutică este legată de activitatea sistemului imunitar. Creşte activitatea limfocitelor, iar prin această imunitate ridicată, organismul poate răspunde mult mai eficient virozelor, sau altor infecţii. Prin colaborarea cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” dorim să putem descifra tainele apei şi să le aplicăm în cazul pacienţilor”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat: „Suntem în faţa unui eveniment deosebit în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Cei doi profesori – prof. Robert Lyons şi dr. Ivan Szalkai, de la Universitatea din Gödöllo, una dintre cele mai puternice universităţi din Ungaria, cercetează atributele pe care le are apa kaqun rezultată în urma unor procese de electroliză. Sunt procese care aduc apa la indicatori excelenţi pentru celulă şi pentru organism. În urma cercetărilor făcute la Universitatea din Gödöllo, timp de peste 10 ani, după stagii de specialitate în Statele Unite, s-a ajuns la concluzia că această apă are proprietăţi terapeutice deosebite. Apa este îmbogăţită cu oxigen, iar prin proprietăţile ei structurale fizico – chimice se poate transforma în compuşi oxigenaţi. Celula are nevoie în permanenţă de cât mai mult oxigen pentru derularea proceselor interne. Organismele celulare care se găsesc în celulă funcţionează la alţi parametrii în condiţiile acestui tip de apă. Universitatea noastră cercetează de mai mulţi ani proprietăţile apei şi sperăm ca, prin încheierea contractului de colaborare cu Universitatea din Gödöllo, nu peste mult timp, să avem primele rezultate, privind rolul apei kaqun, atât în combaterea cancerului, care ne interesează în mod deosebit, fiindcă avem un proiect de 2 milioane de euro în ceea ce priveşte studiul cancerului, dar şi în combaterea unor dermatoze şi a altor tipuri de afecțiuni. Prezenţa celor doi cercetători de la Universitatea din Gödöllo ne bucură pentru că deschide perspectivele afilierii şi abordării unor noi proiecte, care au fost atribuite de Comunitatea Europeană”.
Prof. univ. dr. Robert Lyons este medic oncolog fiind dedicat studiilor şi aplicaţiilor terapeutice complementare. A obținut rezultate convingătoare în tratamentul cancerului, bolilor neurodegenerative şi dermatitelor, care au fost verificate pe baze știinţifice multi şi interdisciplinare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!